Anerkjent norsk-russisk musiker drept i England

Den internasjonalt anerkjente konsertpianisten Natalia Strelchenko (38) ble funnet med hodeskader i sitt Manchester-hjem søndag. Hun døde kort tid etter.

Natalia Strelchenko

Natalia Strelchenko skulle holde sin neste konsert i Norge.

Foto: Pressefoto.

Politiet har nå startet drapsetterforskning etter at den norsk-russiske pianisten ble funnet livløs i sitt hjem natt til søndag, skriver avisen Manchester Evening News.

Det ble satt i gang livreddende førstehjelp på stedet, men livet til Strelchenko sto ikke til å redde.

Politiet fastslo senere at 38-åringen døde av flere hode- og nakkeskader. Ifølge naboer var Strelchenko mor til små barn, skriver den britiske avisen.

Politiet har pågrepet en 48 år gammel nordmann som er siktet for drap. Ifølge avisa The Telegraph er det Streltsjenkos ektemann som er pågrepet.

Skulle spille i Norge

Natalia Strelchenko, også kjent som Natalia Strelle, er født i Russland, men har bodd i Norge i 15 år. Hun har studert ved St. Petersburg Konservatorium og avsluttet diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole.

Hun har holdt konserter i en rekke kjente konserthus rundt omkring i verden, inkludert Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York og Französischer Dom in Berlin.

Ifølge kalenderen på hennes hjemmeside skulle hennes neste konserter holdes i Norge i oktober.

– Et stort tap

– Natalia var en fargerik kvinne med masse personlighet. Hun har alltid vært veldig talentfull, og hun var en viktig stemme i musikken. Pianister modnes med årene, nå skulle hun slå ut i full blomst og spille på hele spekteret. Dette er så tragisk og trist. Det er et stort tap, sier dirigent og musikkanmelder i Bergens Tidende, Espen Selvik. Han var venn av den avdøde pianisten.

Professor ved Musikkhøyskolen i Oslo hvor Strelchenko har studert, Einar Henning Smedbye, skriver i en sms til NRK at Natalia var en «begavet student».

– Og en lynende talentfull pianist og en god venn. Dette er bare grufullt for alle, særlig for hennes nærmeste familie, skriver Smedbye.

– Det er helt forferdelig. Jeg kjente henne så å si ikke, men jeg har hilst på henne, sier konsertpianist Leif Ove Andsnes til NRK.

– Sjokk

Naboene var full av lovord om den norsk-russiske musikeren da Manchester Evening News pratet med dem.

– De reiser mye. Der er musikere og smarte og talentfulle, sier Juliana Hulse.

– Jeg så dem ta med en kvinne til sykehus, hun så hardt skadet ut. Vi forventet aldri at dette skulle skje, det kom helt ut av det blå.

En annen nabo som ville være anonym sier at alle er i sjokk.

– Hun var så ung. Det er utrolig trist at dette skjer med en mor. Alle er i sjokk.

En annen kvinne som også ønsker å være anonym sier hun hørte bankelyder like etter midnatt natt til søndag.

– Jeg hørte en høy bankelyd litt før klokken 01.00. Deretter hørte jeg en kvinne skrike. Jeg tror hunn gikk fra dør til dør og ba om hjelp, sier hun.

SISTE NYTT

Siste nytt