ANC-leder dømt for trakassering

­Lederen for ANCs ungdomspartiet i Sør-Afrika er dømt for trakassering, etter et malplassert forsvar av president Jacob Zuma.

Julius Malema

Ungdomspartiets leder Julius Malema driver kampanjer for ANC.

Foto: M. Hutchings / Scanpix/Reuters

ANCs ungdomsparti ledes av Julius Malema, som ofte kommer med kontroversielle uttalelser om politiske og ikke-politiske temaer.

Vil ofre sitt liv

Den mektige ungdomspolitikeren som var en av president Zumas sterke støttespillere under kampen om presidentvervet, har bl.a. sagt at han vil gi sitt liv for Zuma. Han har også sagt at han skal drepe "boere", hvite sørafrikanere med nederlandsk bakgrunn.

Og i fjor sa Malema til en gruppe studenter i Cape Town at kvinnen som anmeldte Zuma for voldtekt i 2006, bare hadde hatt det hyggelig.

Før Zuma ble president, måtte han i retten og forsvare seg mot voldtektsanklager fra den unge kvinnen, som hadde vært en venn av familien. Han innrømmet å ha hatt sex med henne, men nektet for voldtekten.

Jacob Zuma tas i ed

President Jacob Zuma ble tatt i ed i 2009.

Foto: POOL / REUTERS

LES OGSÅ:

Hylles for ny AIDS-politikk

20 år siden portene åpnet

En av verdens verste

Zuma ble frikjent i en sterkt kritisert rettsavgjørelse.

Uttalelsen om kvinnen og voldtekten ble imidlertid for mye både for likestillingsgrupper og det sørafrikanske rettsvesenet. En av gruppene som kjemper for større likestilling mellom kjønnene anmeldte den 29 år gamle ungdomspolitikeren.

Julius Malema ble dømt til å beklage offent­lig og betale 40.000 kroner i bot.

Sør-Afrika har en av verdens verste voldtektsstatistikker.

LES OGSÅ: 20 år siden portene åpnet

SISTE NYTT

Siste nytt