NRK Meny
Normal

Amerikanske styrker til angrep mot IS

En av terrororganisasjonen IS' ledere skal være drept i en operasjon amerikanske spesialstyrker har gjennomført.

USAs forsvarsminister Ashton Carter

INFORMERTE: Forsvarsminister Ashton Carter sier Abu Sayyaf var en viktig person for IS.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Det amerikanske forsvaret bekrefter at Abu Sayyaf, en av gruppens ledere, ble drept i operasjonen som er gjennomført, skriver CNN.

– Abu Sayyaf var involvert i IS' militære operasjoner og han hjalp terrororganisasjonen med å lede olje-, gass- og finansoperasjoner, sier USAs forsvarsminister Asthon Carter i en uttalelse.

Sayyaf skal ha forsøkt å motsette seg arrestasjonen og ble da drept. Hans kone ble arrestert og blir nå holdt i Irak. Hun mistenkes for å være medlem av IS og for å ha vært involvert i menneskehandel og gisseltaking.

– Operasjonen førte også til at en ung Yezidi-kvinne er blitt reddet. Det ser ut til at hun er blitt holdt som slave av paret. Planen er å gjenforene henne med familien så fort det lar seg gjøre, sier Bernadette Meehan, talsperson for Barack Obama i en uttalelse.

CNN skriver at navnet Abu Sayyaf er ukjent for mange med kjennskap til IS, men at USA hadde ham under så tett oppsikt, er et tegn på hvor viktig han blir ansett for å være for terrorgruppen.

Tidligere lørdag meldte syriske medier at syriske styrker hadde drept IS' oljesjef og 40 andre fra terrororganisasjonen. De brukte navnet Abu al-Taym al-Saudi, og omtalte ham som IS' «oljeminister»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt