Amerikanske medier: Trump-kritiker blir Russland-ambassadør

Den tidligere guvernøren i Utah, Jon Huntsman, har ifølge flere amerikanske medier sagt ja til jobben som USAs ambassadør til Russland.

Jon Huntsman

RUSSLAND-AMBASSADØR: Jon Huntsman skal allerede ha sagt ja til jobben.

Foto: Charles Dharapak / AP

Ifølge Fox News ringte Donald Trump selv Huntsman mandag for å tilby ham jobben. Det samme meldes av CNN og Politico.

Huntsman kan dermed bli den høyst profilerte amerikanske ambassadøren, og reiser til Moskva mens forholdet imellom de to landene beskrives som det verste siden den kalde krigen.

Både CIA og FBI mener russerne påvirket den amerikanske valgkampen med et ønske om å få valgt Donald Trump, og flere av Trumps nærmeste rådgivere skal ha hatt hyppig kontakt med russisk etterretning under valgkampen.

Eksguvernøren fra Utah er mormon og var blant dem som i oktober i fjor ba Donald Trump trekke seg som presidentkandidat etter at opptak der Trump snakket nedlatende om kvinner ble kjent.

Trump har på sin side raljert mot Huntsman på Twitter i 2011 og 2012 og kalt ham en lettvekter, svak og ettergivende overfor Kina i sin daværende post som ambassadør.

Til tross for dette skal han ha vært Trumps favoritt til ambassadørjobben i Russland.

Huntsman var for øvrig selv republikansk kandidat til valget i 2012 og har vært ambassadør til Singapore under president George W. Bush.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt