Amerikanske medier: Fem døde etter skyting i forretningsbygg i Florida

Fem personer, blant dem gjerningsmannen, er døde etter en skyteepisode i et forretningsbygg i Orlando i Florida. Ifølge politiet skal mannen som skjøt og drepte fire kollegaer ha fått sparken fra arbeidsplassen.

Politiet utenfor åstedet i Orlando, Florida

Politiet utenfor forretningsbygget der en tidligere ansatt skjøt og drepte fire kollegaer.

Foto: John Raoux / AP

Ifølge CNN er fem personer døde, og skytteren skal være blant disse. Politiet meldte tidlig at situasjonen var under kontroll, eller «stabilisert».

Politiet i Orlando slår fast at det ikke er noe som tyder på at hendelsen kan knyttes til terrorisme. Ifølge CNNs samarbeidspartner WFTV omtaler politiet skytingen som «arbeidsrelatert».

– Det er en trist dag for oss. Rundt halv ni i morges fikk vi et nødanrop om at det var en gjerningsmann med våpen i forretningsbygget, sa sheriff Jerry Demings, sheriff i Orange County, på en pressekonferanse mandag.

– Sjefen min er død!

Ifølge Demings var tre menn og en kvinne døde da politiet kom til stedet. En femte person døde noe senere på sykehus.

Politiet utenfor forretningsbygg i Orlando

Politiet utenfor åstedet.

Foto: Reuters / Live

Skytingen skjedde i et forretningsbygg i utkanten av Orlando. Ifølge amerikanske medier mener politiet at en 45 år gammel man skjøt og drepte tidligere kollegaer, før han selv tok sitt eget liv.

Sheriffen i Orange County opplyser at han var bevæpnet med et skytevåpen og en kniv. Mannen skal tidligere ha vært ansatt ved bedriften, som blant annet lager markiser for campingvogner, men fikk sparken for en tid tilbake.

Ifølge politiet skal sju andre personer som var tilstede i forretningsbygget ha overlevd.

Ifølge søsteren til en kvinne som er ansatt ved bedriften, var sjefen blant de drepte.

– Sjefen min er død! Sjefen min er død, skal den ansatte ha sagt til sin søster i en telefonsamtale. Hun var på toalettet da hun hørte skytingen og kom uskadd fra det, melder WKMG-TV.

Sju overlevende

Ifølge politiet skal sju andre personer som var tilstede i forretningsbygget ha overlevd dramaet.

CNN melder at FBI er på plass for å bistå lokalt politi. For nesten ett år siden ble Orlando åsted for det verste terrorangrepet i USA siden 11. september 2001. 12. juni 2016 skjøt og drepte Omar Mateen (29) 49 personer nattklubben Pulse.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

Det er foreløpig lite informasjon om det som skal være en avklart hendelse i Orlando, Florida.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt