Amerikanske medier: Etterforsker voldtekt etter at kvinne fødte i koma

En kvinne som har ligget i koma i ti år fødte på et sykehus i USA i slutten av desember. Politiet sier de tror at kvinnen har blitt voldtatt i bevisstløs tilstand.

Illustrasjonsfoto, pleier med koma-pasient

Pleiehjemmet der den angivelige voldtekten av en kvinne i koma skal ha funnet sted, sier at de ser svært alvorlig på hendelsen. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Science Photo Library

Den påståtte hendelsen skal ha funnet sted ved pleiehjemmet til Hacienda Healthcare i delstatshovedstaden Phoenix i Arizona, for én uke siden.

Ifølge kilder som har snakket med det lokale mediehuset KPHO, var ingen av de ansatte klare over at kvinnen var gravid, inntil hun var nær ved å føde.

Da skal de angivelig ha hørt kvinnen stønne, uten at de forstod hva som var galt. Kvinnen var fortsatt i koma da fødselen skal ha funnet sted. Ifølge ABC News er barnet friskt.

Politiet i Arizona etterforsker nå hendelsen som et seksuelt overgrep av en kvinne i bevisstløs tilstand.

Pålagt å skjerpe interne rutiner

Talsmann David Leibowitz i helseinstitusjonen opplyser at de er i gang med å avhøre de ansatte og gjennomgå interne rutiner, ifølge ABC News.

– Hacienda Healthcare gjør alt vi kan for å komme til bunns i hva som har skjedd.

I en pressemelding publisert fredag skriver pleiehjemmet at de akkurat har fått vite om hendelsen.

«Vi vil fortsette å samarbeide med de aktuelle myndighetene», heter det videre.

Lokale helsemyndigheter i Arizona bekrefter til TV-stasjonen KNXV at Hacienda Healthcare har blitt pålagt å skjerpe sikkerheten på pleiehjemmet etter det som skjedde.

Blant annet må de sørge for økt tilstedeværelse av ansatte under pleie og behandling av pasienter. Mannlige pleiere som behandler kvinnelige pasienter må heretter alltid ha én annen ansatt til stede i rommet.

Flere lignende tilfeller

Det er ikke første gang en kvinne føder mens hun ligger i koma.

I New York i 1996 fødte den 29 år gammel kvinnen Kathy en gutt etter å ha ligget ti år i koma. Kvinnen fødte babyen ni uker før termin.

En pleier på hjemmet der kvinnen lå, ble senere dømt og fengslet etter at det ble gjort DNA-tester som påviste at det var han som var faren til barnet.

Ifølge New York Times døde Kathy rundt ett år etter fødselen, og gutten vokste opp hos bestemoren.

Det var også moren til Kathy som presset på for å få på plass en ny lov i delstaten, som skal beskytte pasienter mot overgrep på pleiehjem. Loven, kjent som «Kathy's lov», krever bakgrunnssjekk av pleiere, og trådte i kraft i 1998.

Samme året fødde også en annen amerikansk kvinne – som hadde ligget i koma i fem år – en jente i Boston.

Det ble senere konkludert med at kvinnen hadde blitt voldtatt av en av pleierne på hjemmet der hun lå.

SISTE NYTT

Siste nytt