Amerikanske medier spekulerer på om Trump skal sparke ut media

Påtroppende president Donald Trump skal vurdere å nekte journalister adgang til Det hvite hus når han tar tøylene i USA førstkommende fredag.

US-POLITICS-TRUMP-PRESSER

PRESSEFIENDTLIG: Trump har ikke lagt skjul på sitt anstrengte forhold til pressen.

Foto: DON EMMERT / AFP

Det melder Esquire Magazine. De siterer det de kaller tre høytstående embetsmenn i Trumps overgangsteam.

– De er som et opposisjonsparti. Jeg vil ha de ut så fort som mulig, skal en av kildene ha sagt.

Dette har skapt reaksjoner i USA, og mye tyder på at det pågår en diskusjon innad i Trump-leiren om hva de skal gjøre med presselokalene i Det hvite hus fra og med 20. januar.

Nektet å svare på spørsmål

Trumps krig mot den fjerde statsmakt er veldokumentert, og sist uke skapte han mediestorm nok en gang da han nektet å svare på et spørsmål fra CNNs hvite hus-korrespondent i en pressekonferanse. Årsaken var at CNN hadde omtalt en rapport Trump mener er falsk.

CNN-korrespondenten, Jim Acosta, sa senere at en av Trumps medieoffiserer hadde truet med å kaste ham ut.

– Han sa at hvis jeg gjorde det igjen (krevde å få stille spørsmål) ville jeg bli kastet ut av pressekonferansen, sa Acosta på CNN.

Les også: Kan Donald Trump styre USA fra Twitter?

Angrep på pressefriheten

Sett i lys av dette tar flere medier i USA nå trusselen om å bli kastet ut på alvor. CNN kontaktet Trumps informasjonsoffiserer som ikke avkrefter påstandene, men innrømmer at de vurderer hvilke muligheter de har med pressen.

– Vi har ikke tatt en endelig avgjørelse, men det er enorm interesse for å dekke Donald Trump og hans ønske om å forbedre amerikanske liv, sa informasjonsdirektør Sean Spicer, og hevdet de også vurderte å flytte pressekonferanse til et større rom.

I Det hvite hus befinner det seg en egen fløy for media. Den er fylt med korrespondenter fra de største mediehusene i USA, som New York Times, Washington Post og nevnte CNN. Det er denne fløyen rapporten fra Esquire mener Trump ønsker å rydde opp i.

Spekulasjonene om at presse kan bli kastet ut har nå skapt reaksjoner på nettet, og mener det vil være et angrep på pressefriheten.

Les også: Trump: – Det er bra at Putin liker Trump

SISTE NYTT

Siste nytt

Savnet indonesisk ubåt: Har oppdaget «objekt med sterk magnetisk styrke»

Den indonesiske marinen har oppdaget «et objekt med sterk magnetisk styrke» på 50–100 meters dybde. Håpet er at det er den savnede ubåten.