Amerikansk journalist og elleve sikkerhetsvakter forsvunnet i DR Kongo

Ble borte etter at den beryktede opprørsgruppen Mai-Mai gikk til angrep. To britiske statsborgere og fem andre vakter greide å flykte inn i et viltreservat.

Laster kart, vennligst vent...

Kidnapping fant sted i det østlige Kongo, et område preget av en lang rekke væpnede militser og vold.

En amerikansk journalist og elleve sikkerhetsvakter er forsvunnet etter at opprørere gikk til angrep på en sikkerhetsstasjon ved et naturreservat øst i Den demokratiske republikken Kongo på fredag, melder AP.

To britiske statsborgere og fem viltvoktere greide å flykte inn i viltreservatet Okapi, da en fraksjon av den beryktede Mai-Mai-militsen gikk til angrep i Bapela, rundt 40 kilometer sør for byen Mambasa i Ituri-provinsen.

Det ble innledningvis meldt at amerikaneren og sikkerhetsvaktene ble kidnappet, men lørdag ettermiddag sier myndighetene at de kan ha forsvunnet på annet vis.

– Skogen er veldig stor. Det er mulig at de flyktet i en annen retning [enn de andre]. Ifølge kollegene deres fant angrepet sted idet de skulle spise middag, sier Alfred Bongwalanga Efoloko ved de lokale myndighetene til AP.

Hæren er nå satt inn i letingen.

A "MAI MAI" CONGOLESE MILITIAMAN BRANDISHES UZI SUB-MACHINE GUN AHEAD OF SHOOT OUT IN KINDU

En opprører fra den beryktede Mai-Mai-militsen, fotografert i 2006.

Foto: Antony Njuguna / Reuters

Kidnapping for løsepenger er ikke uvanlig i Øst-Kongo, som preges av en lang rekke ulike opprørsgrupper. Det er så langt ikke framsatt noe krav, melder AP.

Mai-Mai-militsen okkuperte for øvrig lørdag landsbyen Kipese i Nord-Kivu. Den kongolesiske hæren trakk seg tilbake etter en times tid med kamphandlinger, angivelig av frykt for at sivile ville bli rammet, ifølge Radio Okapi. Det er ikke klart om noen er skadd eller drept i dette angrepet.

Artikkelen ble oppdatert 15.07.17 kl. 17.15 med at statusen til personene er endret fra «kidnappet» til «forsvunnet».

SISTE NYTT

Siste nytt