Amerikansk etterretning: Russerne mener det var en bombe på flyet

Russiske embetsmenn som blir avlyttet av amerikansk etterretning tror flyet som styrtet i Sinai i forrige uke ble utsatt for en terrorbombe.

Egypt Russian Plane Crash

Selv russerne skal nå tro at det var en bombe i flyet.

Foto: Ap

Det er nyhetsbyrået Reuters som har fått opplysningene fra kilder som kjenner til hva som er innhentet av informasjon.

Hvem de russiske embetsmennene er, og hvordan informasjonen er innhentet, blir ikke opplyst.

Reuters skriver bare at amerikansk etterretning overvåker eller følger embetsmennene.

Det som er klart ut fra informasjonen, er at samtidig som den offisielle russiske holdningen er at ingenting er avklart, så tror russiske embetsmenn selv at det var en terrorbombe som tok livet av alle de 224 om bord i flyet.

Russia Medvedev Dmitry Medvedev

Statsminister Dmitry Medvedev har tilgang til informasjon om flystyrten, og han mener det kan være en terrorhandling.

Foto: Alexander Astafyev / Ap

Medvedev kan være enig

Den russiske statsministeren Dimitry Medvedev er også med på å forsterke troen på at det var en terrorhandling som fikk flyet til å styrte kort tid etter avgang fra Sharm el-Sheik 31. oktober.

– Muligheten for at det er en terrorhandling er selvfølgelig en forklaring, sier Medvedev til den russiske avisen Rossiyskaya Gazeta.

Skråsikre amerikanere

Kilder i den amerikanske etterretningen har tidligere sagt at de er 99,9 prosent sikre på at det var en terrorhandling. De støtter seg på både satellittovervåking og kommunikasjon de har fanget opp.

Det er ikke klart om informasjon amerikansk etterretning har innhentet fra russiske kilder har spilt en rolle i vurderingen.

Les også: - Kan høre lyden av en eksplosjon

Israelske myndigheter, som skal ha gode etterretningskilder i området der flyet styrtet, mener også det er høyst sannsynlig at det var en terrorhandling, skriver AFP.

– Fra hva vi vet og hva vi forstår, så ville jeg bli overrasket dersom det viser seg å ikke være et angrep, sier den israelske forsvarsministeren Moshe Yaalon til israelske media, skriver AFP.

Moshe Yaalon

Den israelske forsvarsministeren Moshe Yaalon har god innsikt i hvem som gjør hva i nærområdet.

Foto: GALI TIBBON / Afp

Ikke funnet teknisk feil

Lederen for den egyptiske flyhavarikommisjonen sa for to dager siden at de fortsatt holdt alle dører åpne. Ayman al-Muqaddam sa at det godt kunne være en teknisk feil

Les også: Egypt bekrefter at det kom en høy lyd før styrten

Det sjefen for selskapet som bygde flyet, Airbus, sier i dag tyder på at det ikke var en teknisk feil.

– Det vi har fått av informasjon fra etterforskningen har ikke gitt grunn til å handle på noen som helst måte rent teknisk når det gjelder A-321 flåten, sier direktør i Airbus, Fabrice Bregier til AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt