NRK Meny
Normal

Amerikanske militære på vei til Sinjar

Amerikanske militærrådgivere er på vei til Sinjarfjellet for å bistå evakueringen av de flere tusen kurdiske flyktningene som er fanget der.

IRAQ-UNREST-YAZIDIS

PÅ FLUKT: Flere tusen kurdiske flyktninger er fanget på Sinjarfjellet, og amerikanske militærrågviere er nå på vei for å hjelpe til med evakueringen.

Foto: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Rundt 130 militærrådgivere har på plass i Erbil og de vil ta seg til fjellet i løpet av kort tid, bekrefter kurdiske myndigheter.

– Noen av dem vil ta seg til Sinjarfjellet og se nærmere på situasjonen der, sier Halgord Hekmat til nyhetsbyrået AFP.

En talsmann for Det hvite hus bekreftet i dag at Obama-administrasjonen ikke utelukker å sende inn soldater, men at disse ikke skal delta i noen kamper.

Representanter for den statlige amerikanske bistandsorganisasjonen U.S. Agency for International Development (USAID) er sammen med militærrådgiverne.

Irakiske helikoptre og kurdiske styrker har forsøkt å bringe inn nødhjelp til flyktningene, mens Pentagon vurderer å evakuere dem, enten via luften eller ved å opprette en beskyttet korridor på bakken.

Tidligere denne uken uttalte Pentagon at USA ikke hadde noen umiddelbare planer om å utvide operasjonen i Nord-Irak, etter at landet siden fredag har sendt både inn nødhjelp og forsynt kurdiske soldater med militærutstyr.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt