Amerikanerne følger Comey-høringen: Får gratis drinker hvis Trump skriver på Twitter

WASHINGTON (NRK): I USA har folk samlet seg på barer for å følge Comey-høringen. – Jeg ser på alt oppstyret og tenker «Wow, så bortkastet», sier Justin.

James på Union Bar

HÅPER PÅ GRATIS ØL: Justin ser Comeys forklaring til senatet på Union Bar i Washington. Hvis Trump skriver noe på Twitter lover baren gratis drinker til gjestene.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Jeg kom hit fordi jeg hørte at det var mange som skulle se forklaringen til Comey, og at bare gir gratis drinker for hver gang presidenten skriver noe på Twitter. Så jeg tenkte at det kanskje var en mulighet til å få noen gratis øl ut av det hele, sier Justin, som ikke ønsker å oppgi etternavnet.

Sammen med flere andre hundre har han funnet veien til baren Union Pub, en kilometer fra kongressbygningen i Washington, hvor tidligere FBI-direktør James Comey forklarer seg for senatet.

Pubgjester ser på James Comeys forklaring til senatet

STOR INTERESSE: Over hundre personer samlet seg på baren Union Pub i Washington for å overvære James Comeys forklaring til senatet Torsdag.

Foto: Tove Bjørgaas

Tror ikke Trump må gå

Comey fikk sparen fra jobben som FBI-direktør tidligere i vår. Torsdag forklarer han seg for senatet om etterforskningen av Trump-administrasjonens mulige Russland-forbindelser. Ifølge Comey skal Trump blant annet ha krevd lojalitet og blandet seg inn i etterforskningen av Michael Flynn.

Men Justin på baren i Washington tror ikke det vil komme frem noe av betydning under Comeys forklaring.

– Jeg tror vi bruker masse energi på noe som ikke kommer til å bevise at det er begått noen lovbrudd, sier Justin.

– Hvor lenge tror du Donald Trump blir sittende som president?

– Jeg tror iallfall han sitter ut én periode. Jeg tror ikke han har krysset terskelen for noe så alvorlig at han må gå av som president, sier Justin.

– Spunnet narrativ

Justin mener at presidenten er i en vanskelig politisk situasjon.

– Det er vanskelig å få noe gjort når du har folk som motarbeider deg fra begge kanter. Jeg er ikke en stor fan av presidenten, men jeg mener at han er satt i en vanskelig posisjon, sier Justin.

Hvorfor tror du at det er så mange som har møtt opp her i dag?

– Det er spunnet et narrativ om at det har vært en stor sammensvergelse med Russland. Jeg tviler på det. Jeg ser på alt dette oppstyret og tenker «wow, så bortkastet».

SISTE NYTT

Siste nytt