NRK Meny
Normal

Amerikanske turister kidnappet i Egypt

Egyptiske beduiner har kidnappet to amerikanske kvinner på Sinaihalvøya i Egypt. De to ble senere på dagen frigitt.

Amerikanere kidnappet i Egypt

De to amerikanske turistene skal ha blitt kidnappet ved badebyen Sharm el-Sheik i Egypt.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

Amerikanerne var med i en turistgruppe som reiste fra Katarina-klosteret i Sinai til byen Sharm el-Sheik da en bil med maskerte, bevæpnede menn stoppet turistbussen deres. Det melder NBC News.

Beduinene skal ha tatt pengene til alle i bussen før de valgte ut amerikanerne, tvang dem inn i bilen og kjørte mot fjellene. De andre turistene i bussen slapp unna.

Ifølge det lokale politiet er letemannskaper fra både militæret og politiet i området for å spore dem opp.

Beduinene i Sinai har lenge klaget over diskriminering og forsømmelse fra myndighetene i Kairo. De har tidligere angrepet politistasjoner og stengt av veier til byer for å vise sin misnøye.

Bortføringen skal være et forsøk på å kreve inn løsepenger, og som et pressmiddel for å få medlemmer løslatt fra fengsel.

Star Tour innstiller utflukt

Reisebyrået Star Tour har ukentlige avganger til feriebyen Sharm el-Sheik, og innstiller nå sin planlagt utflukt til Katarina-klosteret neste uke.

– På bakgrunn av det som har skjedd, innstiller vi utflukten, og venter på mer informasjon fra Utenriksdepartementet, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

Tidligere i uka ble 25 kinesiske fabrikkarbeidere tatt til fange av beduiner nord på Sinaihalvøya. Også da ble det framsatt krav om at fengslede beduinmedlemmer skulle løslates. Kineserne fikk friheten tilbake dagen etter gisselaksjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt