Amerikaner satt i fri i Nord-Korea – mangler hjernevev

Den amerikanske studenten som ble satt fri av Nord-Korea, Otto Warmbier, mangler omfattende mengder hjernevev, opplyser legene som behandler ham.

Otto Warmbier

I RETTEN: Otto Warmbier gråt da han innrømmet å ha forsøkt å stjele en politisk plakat i Nord-Korea.

Foto: Handout / AFP

22-åringen lå i koma da han ankom USA onsdag etter å ha blitt holdt i nordkoreansk fangenskap i 17 måneder. Han sonet en dom på 15 år i en arbeidsleir for å ha stjålet en propagandaplakat mens han var på turistbesøk i landet.

Warmbier tilstand skal være stabil, men han har en alvorlig nevrologisk skade som legene ikke kjenner årsaken til.

– Vi har ingen sikker eller kontrollerbar kunnskap om årsaken til eller omstendighetene rundt hans nevrologiske skade, sier nevrolog Daniel Kanter som behandler 22-åringen.

Kanter opplyser at Warmbier mangler omfattende mengder hjernevev.

22-åringen har ifølge legen ikke snakket siden han ankom USA, og viser ingen tegn til at han forstår språk. Ifølge Kanter kan Warmbiers tilstand best beskrives som «vegetativ».

Tror ikke på Nord-Koreas forklaring

Studentens foreldre sier de ikke tror på forklaringen Nord-Korea har gitt dem: At sønnen falt i koma etter at han skal ha fått et akutt tilfelle av botulisme og en sovepille.

Ifølge Kanter har legene ikke funnet tegn på at Warmbier har vært rammet av botulisme.

De tidligste bildene av hjernen til 22-åringen som behandlingsteamet har tilgang til er fra april 2016. En analyse gjort nå viser at skaden mest sannsynlig oppsto i ukene før disse bildene ble tatt.

– Dette mønsteret i en hjerneskade ser vi vanligvis som et resultat av en hjertestans der blodtilførselen til hjernen er utilstrekkelig over en tid slik at hjernenvev død, sier Kanter.

Fred Warmbier sier at sønnen har ligget i koma siden dagen etter at han ble dømt for over ett år siden, og at han har blitt behandlet brutalt og terrorisert mens han var i fangenskap.

Da han møtte pressen torsdag sa faren at sønnens hjemkomst er «bittersøt».

– Lettelse over at Otto nå er hjemme i armene til dem som elsker ham og sinne over at han har blitt så brutalt behandlet så lenge, sa Warmbier.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt