Stenger internett i hele landet for å stoppe eksamensjuks

Algerie stenger internett i hele landet hver morgen for å forhindre juks på eksamen på videregående skole.

Algeries utdanningsminister Nouria Benghabrit

Algeries utdanningsminister Nouria Benghabrit sier at landet ikke passivt kunne godta at eksamensoppgaver lekker ut på forhånd.

Foto: By Dzoasis - Own work, CC BY-SA 4.0

Stengningen startet onsdag og vil skje hver dag til og med mandag, skriver BBC.

Onsdag ble internett stengt over hele landet i to timer om morgenen.

Presidenten i telekommunikasjonsorganisasjonen AOTA, Ali Kahlane, sier at selskapene er nødt til å rette seg etter regjeringens beslutning, skriver Guardian.

Omfattende juks avslørt

Beslutningen om å stenge internett skjer etter at det for to år siden ble avslørt omfattende juks under eksamen på videregående skole.

I 2016 ble eksamensoppgaver publisert på sosiale medier både før eksamen startet og da den startet.

I fjor ba myndighetene om at teleoperatørene stengte tilgangen til sosiale medier før og under eksamen, men noen skal likevel ha klart å jukse.

Stenger Facebook i flere dager

Utdanningsminister Nouria Benghabrit sier til den algeriske avisen Annahar at Facebook blir stengt i hele den seks dager lange eksamensperioden.

Elevene får heller ikke ta med seg dingser som kan kobles opp til internett, som mobiltelefoner, med seg inn i eksamenslokaler i år.

Det er satt opp metalldetektorer utenfor de over 2000 eksamenslokalene for å passe på at ingen smugler inn elektronisk utstyr.

Viktig eksamen

Baccalauréat, som videregående-eksamen heter på fransk, er en svært viktig prøve i det algeriske utdanningssystemet.

Eksamenen er avgjørende for hvilke elever som kommer inn på universiteter.

Rundt 700.000 elever tar i disse dager eksamenen og resultatene vil bli kjent i slutten av juli.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt