Hopp til innhold

Al-Shabaab står bak ny massakre i Kenya

Angripere fra islamistgruppa Al-Shabaab stormet et steinbrudd i Kenya og drepte 36 arbeidere mens de lå og sov. Nå varsler gruppa nye angrep.

I en kunngjøring hevder Al-Shabaab at det var deres Saleh Nabhan-brigade som angrep et steinbrudd utenfor byen Mandera helt nordøst i Kenya, tett ved grensa til Somalia, ved midnattstider natt til tirsdag.

Lover nye angrep

Gruppa lover også nye angrep og sier den vil være «kompromissløs, ubøyelig og nådeløs» i sin kamp mot Kenya, som den hevder okkuperer muslimsk land.

– Dette siste angrepet er en del av en serie angrep som er planlagt og utført av hellige krigere som et svar på Kenyas okkupasjon av muslimsk land og deres pågående grusomheter, som luftangrep mot muslimer i Somalia, heter det i kunngjøringen.

Ifølge Røde Kors ble minst 36 arbeidere drept. Angriperne åpnet ild mot arbeiderne mens de sov i teltene sine. De skal så ha sortert ut ikke-muslimer og skutt dem i hodet.

Talsperson i politiet Zipporah Mboroki bekrefter angrepet, men vil ikke stadfeste antall mennesker som ble drept.

Kastet håndgranater

Den somaliske islamistgruppa har tidligere gjennomført en rekke angrep mot mål i Kenya.

Mandag ble en person drept og tolv såret da væpnede angripere kastet håndgranater og skjøt mot en bar i byen Wajir.

Drepte busspassasjerer

Angrepet natt til tirsdag fant sted i nærheten av stedet der militante islamister i forrige måned stanset en buss og drepte 28 passasjerer som ikke var muslimer.

Al-Shabaab tok på seg ansvaret for massakren og sa at den var hevn for flere politiaksjoner mot moskeer i Mombasa tidligere i år.

SISTE NYTT

Siste nytt

Skyteepisode på mobiliseringssenter i Russland

Sjefen for eit russisk mobiliseringssenter i Sibir er kritisk skadd etter at ein mann gjekk inn og starta å skyte. Det melder fleire byrå.