Al-Qaida-topp døde bare dager før rettssak

Abu Anas al-Libi var siktet og mistenkt for å ha stått bak terrorangrepet mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998. I går døde han på et sykehus i New York bare dager før saken hans skulle opp i det amerikanske rettssystemet.

Raseri over pågripelsen av Anas al-Liby

Etter det ble kjent at Abu Anas al-Liby var pågrepet av amerikanske spesialsoldater for litt over ett år siden kom det til store protester 11. oktober 2013 i Benghazi.

Foto: ESAM OMRAN AL-FETORI / Reuters

Anas al-Liby

Libyeren Anas al-Liby, eller Nazih Abdul-Hamed al-Ruqai, var ansett som en av lederne i Al Qaida da han ble arrestert høsten 2013.

Foto: HANDOUT / Reuters

Det opplyser advokaten hans i dag, ifølge Washington Post.

Kreftsyk

Nazih Abdul-Hamed al-Ruqai, eller Abu Anas al-Libi, var alvorlig kreftsyk da amerikanske spesialstyrker arresterte han utenfor hans hjem i Tripoli i 2013, og har vært innlagt på et lokalt sykehus i New York siden den gang.

Ifølge amerikanske myndigheter var de ikke klar over hans kreftdiagnose da han ble arrestert og fraktet til USA med et marinefartøy oktober 2013.

Det er foreløpig ikke kjent hva den eksakte dødsårsaken var, men hans advokat Bernard Kleinman sier at hans klients helsetilstand ble stadig verre den siste måneden.

Nektet

Al-Libi nektet den siste tiden å ta til seg næring og det har lenge vært usikkert om han var i stand til å møte i rettssaken, som etter planen skulle starte den 12. januar.

Der var han siktet for å ha planlagt ambassadeangrepene som tok livet av 224 mennesker i 1998.

Al-Libi hadde tette bånd til Al Qaida og var, ifølge amerikansk etterretning, en av Osama bin Ladens nærmeste allierte.

Selv nektet han for å ha noe som helst med ambassade-bombene å gjøre og ifølge Kleinmann hadde han brutt kontakten med bin-Laden og Al Qaida lenge før angrepene fant sted.

Foreløpig har ikke amerikanske myndigheter ønsket å kommentere saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt