NRK Meny
Normal

Al Qaida nekter for drap

Opprørslederen Baitullah Mehsud benekter at han står bak drapet på Benazir Bhutto.

Pakistan
Foto: ZAHID HUSSEIN / Reuters

Mehsud omtales som  Al Qaidas leder i Pakistan.

Nett-TV: - Vi drepte ikke Bhutto

Opprørslederens talsperson sa til internasjonale nyhetsbyråer i dag at Mehsud ikke har noe med drapet å gjøre. Han avviser beskyldningene mot Mehsud som regjeringspropaganda.

- Jeg benekter det på det sterkeste. Stammefolk har sine egne skikker. Vi angriper ikke kvinner, sier talsperson Maulvi Omar.

- Bevis for at Al Qaida står bak

Det pakistanske innenriksdepartementet hevdet i går å ha bevis for at Al Qaida står bak drapet på opposisjonslederen.

Les: Pakistan peker på Al Qaida

Ifølge analytikere har Al Qaida og Taliban har mest å vinne på attentatet mot Pakistans opposisjonskandidat Benazir Bhutto.

Al Qaida har truet med å «slakte henne som en sau». Taliban-opprørere hadde lovet å drepe henne. 

Ifølge departementet har pakistanske myndigheter blant annet et opptak av en telefonsamtale der opprørsleder Baitullah Mehsud gratulerer sitt folk for å ha utført drapet på Bhutto.

- Konspirasjon

Mehsud anses som lederen av styrker som støtter Taliban i stammeområdene i Sør-Waziristan, hvor også Al Qaida-medlemmer er aktive.

- Han var ikke innblandet i angrepet. Dette er en konspirasjon fra myndighetenes, hærens og etterretningstjenestens side. Benazir var ikke bare en leder i Pakistan, men også en leder med internasjonalt ry. Vi gir uttrykk for dyp sorg og sjokk over at hun er død, fremholder Omar.

Ifølge Al Jazeera har folk i Pakistan begynt å stille seg spørsmål om hvorfor ikke bilen Bhutto satt i da hun ble drept, ikke ble skadet under angrepet.

- Mange i Pakistan har begynt å tro at det er en form for konspirasjon bak attentatet, sier Al Jazeeras korrespondent Kamal Hyder.

Stille frykt

De største byene i landet står mer eller mindre stille, og få innbyggerne torde bevege seg ut i dag. Det er svært vanskelig å få tak i mat og bensin, og bankene holder stengt.

54 år gamle Benazir Bhutto håpet på å bli statsminister for tredje gang etter valget i januar. Det håpet ble smadret da hun ble drept i et attentat torsdag.

Det er erklært landesorg i hele Pakistan fram til i morgen kveld.

Les: Benazir Bhutto drept

Les: Benazir Bhuttos dramatiske liv

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt