NRK Meny
Normal

Busset inn innleide jenter for å konvertere dem til islam

Under sitt besøkt i Italia forsøkte den libyske diktatoren Muammar al-Gaddafi å konvertere pene, innleide jenter til islam.

Video Gaddafi leide inn kvinner som tilhørere

Video: Muammar al-Gaddafi leide inn unge og pene italienske jenter, og ba dem gifte seg med libyske menn.

Den 68 år gamle libyske diktatoren har skapt oppstandelse under sitt todagersbesøk i Italia.

I hovedstaden Roma leide al-Gaddafi inn et par hundre unge, pene italienske jenter til å høre på sin tale om islams fortreffelighet. Møtene har blitt avholdt både søndag og mandag.

Lovet penger

Muammar Gaddafi

Den eksentriske libyske diktatoren Muammar al-Gaddafi skaper oppstyr under sitt italiabesøk.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Jentene skal ha blitt lovt mellom 60 og 80 euro (cirka 500 kroner) for å møte opp, under forutsetning at de ikke snakker med pressen.

- Det blir morsomt å bli kjent med ny kultur, sa noen av de italienske jentene til pressen før møtet startet.

Under møtene oppfordret al-Gaddafi jentene til å konvertere til islam, samt å gifte seg med libyske menn. Han skal også ha sagt at islam bør bli hele Europas religion

En av kvinnene som deltok på møtet sa etterpå at hun ikke har planer om å gifte seg med libyske menn, men syntes det var interessant å høre om kvinnens rolle i Libya, skriver Reuters. Al-Gaddafi skal ha understreket at kvinner er mer respekert i Libya enn i Vesten.

(Artikkelen fortsetter)

Video Kaos da Gaddafi var på bytur i Roma

Det oppsto kaos da al-Gaddafi tok turen ut på byen i Roma for å kjøpe en appelsinbrus, som han forøvrig betalte med en 100-euro-seddel.

- Groteske klovnerier

Opposisjonspolitikere i Italia kritiserer dette, og sier at møtene ikke burde vært tillatt, all den tid lignende møter ikke ville vært tillatt i Libya.

- Hva ville skjedd dersom et europeisk statsoverhode dro til Libya eller et annet islamsk land og inviterte alle til å konvertere til kristendommen?, spør avisen Il Messagero.

Statsminister Silvio Berlusconi får også kritikk for å ofre prinsipper og anstendighet for å holde et godt forhold til Libya. På lederplass slår avisen La Stampa fast følgende:

- Å ivareta nasjonale interesser rettferdiggjør på ingen måte å være vertskap for groteske klovnerier.

Forholdet mellom Libya og Italia har sjelden vært bedre enn det er nå etter at Italia betalte det afrikanske landet 50 milliarder kroner som kompensasjon for kolonistyret tidlig på 1900-tallet. Handelen mellom Libya og Italia har eksplodert i omfang, og Italia nyter godt av energileveranser fra oljenasjonen Libya.

En ny avtale mellom Italia og Libya skaper også bekymring hos menneskerettsaktivister. Landene har nemlig laget en utleveringsavtale, slik at båtflyktninger som blir pågrepet i Italia kan sendes rett tilbake til Libya. Det hersker usikkerhet rundt hva som skjer med båtflyktningene når al-Gaddafis menn får tak i dem igjen.

PS: Italiensk media rapporterer i dag at tre av jentene allerede har konvertert.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt