Normal

Aktivister har okkupert ambassade

Spanske, pro-palestinske aktivister som greske myndigheter har nektet å seile til Gaza, har okkupert den spanske ambassaden i Athen.

Spanske pro-palestinske aktivister i Hellas

Spanske pro-palestinske aktivister viser V-tegner på den spanske ambassaden i Hellas.

Foto: Petros Giannakouris / Ap

Det opplyser en diplomatisk kilde til nyhetsbyrået AFP.

Etter et møte med den spanske ambassadøren, der rundt 30 aktivister forsøkte å få hjelp til å presse greske myndigheter til å tillate fartøyene å seile til Gaza, bestemte flere spanske aktivister seg for å okkupere ambassaden.

Vil presse myndighetene

Ved 14-tiden skal det ifølge AFP være fire aktivister i ambassaden.

– Det er en symbolsk aksjon. Aktivistene vil at vi skal be spanske myndigheter presse Hellas til å gi Gaza-konvoien godkjennelse til å seile til Gaza, sier den diplomatiske kilden.

Flere tilhengere er samlet utenfor ambassaden.

Aksjonen skjer etter at en fransk båt med åtte demonstranter om bord, har forlatt gresk farvann og er på vei til Gaza. Den lille båten forlot Hellas i natt og er på vei til Gaza for å bryte den israelske blokaden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dignité - Al Karama

Dignité - Al Karama er den første båten i konvoien som har klart å komme seg ut av gresk farvann.

Foto: Murielle Kasprzak / Afp

Stoppet

Båten er hittil den eneste båten som har kommet seg ut av den greske kysten, av en større planlagt flåte organisert av palestinaaktivister.

Andre båter er blitt stopper av greske myndigheter, og aktivistene hevder også at flere av båtene er blitt sabotert.

Aktivistene har hevdet at den greske regjeringen er blitt et redskap for Israel for å hindre at noen bryter blokaden av Gaza-stripen.

– Vi er nå opptatte av å presse og presse på den greske regjeringen for at den skal la konvoien reise til Gaza. De er blitt et redskap for den israelske blokaden, sier Torstein Dahle, leder for den norske delen av Gaza-konvoien.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt