Hopp til innhold

Aktivister arrestert på Vestbredden

Israelske soldater har arrestert 55 mistenkte aktivister på den okkuperte Vestbredden. Under krigen på Gazastripen ble to palestinere drept på Vestbredden i protester mot Israel.

Israelske soldater på Vestbredden

Israelske soldater under demonstrasjoner på Vestbredden mot krigen på Gazastripen. Bildet ble tatt i byen Nablus onsdag.

Foto: JAAFAR ASHTIYEH / Afp

De to ble drept da demonstrasjoner utviklet seg til sammenstøt med israelske soldater under krigen på Gazastripen. Demonstrasjonene på Vestbredden foregikk flere steder mens de israelske flyangrepene på Gazastripen pågikk.

Les også: Våpenhvile er underskrevet

Les også: Feiret våpenhvilen som en seier

Ulike grupper

De 55 tilhører forskjellige palestinske grupper, og Israel begrunner pågripelsene med behovet for å roe situasjonen på Vestbredden.

Det skal dreie seg om medlemmer av blant annet Hamas og Islamsk hellig krig, og flere av dem skal ha lederstillinger.

Den israelske hæren vil fortsatt opprettholde ro på Vestbredden, og hindre terrorister i å infiltrere Israel, heter det i en uttalelse fra det israelske forsvaret.

Les også: – Kan få varige konsekvenser for situasjonen i Midtøsten

Krigen på Gazastripen stanset onsdag kveld da Israel og Hamas inngikk en våpenhvile som ble forhandlet fram i Egypt under ledelse av den egyptiske presidenten Mohamed Mursi.

Motstand mot Abbas

Palestinernes president Mahmoud Abbas kontrollerer Vestbredden, men mange av innbyggerne støtter Abbas' rivaler i Hamas som kontrollerer Gazastripen, og er motstandere av en fredsavtale med Israel, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hamas vant det palestinske valget i 2006, og kastet president Mahmoud Abbas og tilhengerne hans i Fatah ut av Gazastripen sommeren 2007 etter et militært oppgjør.

SISTE NYTT

Siste nytt