Air France betaler familiene

Air France sier i dag at de vil begynne å betale familiene til ofrene fra ulykkesflyet i Atlanterhavet.

Video nsps_upload_2009_6_20_11_31_5_1598.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Enda flere vrakrester fra det styrtede Air France-flyet er blitt hentet opp.

228 mennesker døde da det franske flyet på vei fra Rio de Janeiro til Paris gikk ned mandag 1. juni.

Etter at flight AF 447 forsvant fra raderene og før det forsvant helt, sendte flyet ut automatiske meldinger som indikerte at flyet hadde vanskeligheter om bord.

155.000 kroner

Air France-sjef Pierre-Henri Gourgeon opplyser i dag at den første betalingen, på 17.500 euro (litt over 155.000 kroner), vil betales for hvert av ofrene.

Pierre-Henri Gourgeon

Pierre-Henri Gourgeon.

Foto: PIERRE VERDY / AFP

Årsaken til ulykken er fremdeles ukjent. Ferdskriverne og taleregistratorene - de såkalte «svarte boksene» med data fra flyet og samtaler fra cockpiten - er ikke funnet ennå.

Passasjerer fra 32 land var om bord i Airbus-flyet da det styrtet.

Til nå er 50 omkomne fra flyet funnet i Atlanterhavet. Det er også funnet en del vrakrester, og både brasilianske og franske skip fortsetter med søkene.

Ifølge Gourgeon vil Air France arrangere en minneseremoni for de etterlatte, og en offisiell annonsering av dette vil komme i løpet av noen dager.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.