NRK Meny
Normal

Ahmed (14) pågrepet for å ha laget klokke: Nå hylles han av Obama og Zuckerberg

14 år gamle Ahmed Mohamed ble arrestert etter å ha bygget en klokke. Nå hylles 14-åringen på nettet og blir bedt på møter med Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

US-MUSLIM-BOY-ACCUSED-OF-BRINGING-BOMB-DISGUISED-AS-CLOCK-TO-TEX

Ahmed Mohamed holdt pressekonferanse ondag og sa han nå vil bytte skole.

Foto: Ben Torres / Afp

Historien om Ahmed Mohamed har vekket oppsikt. Gutten, som er elev ved MacArthur High School i Dallas i Texas, tok med seg en hjemmelaget klokke til skolen mandag. Det endte med at han ble arrestert.

Texas Muslim Student Clock

Fem politifolk pågrep Ahmed Mohamed på skolen. Men han hadde bare bygd en klokke.

Foto: Eyman Mohamed / Ap

Trodde han laget bombe

Årsaken skal ha vært at lærerne mistenkte at klokken kunne være en bombe. Men Ahmed har forklart at han bare ville vise lærerne hva han var i stand til å lage.

Han forteller at han derfor bestemte seg for å lage noe, og improviserte en klokke med et kretskort, en strømforsyning og en skjerm.

– Det er trist at hun trodde det verste, og at jeg ble arrestert senere på dagen, sier Mohamed på en pressekonferanse onsdag, skriver CNN.

Ble invitert til Obama

Arrestasjonen har skapt storm på sosiale medier. Over 300.000 har engasjert seg på Twitter under emneknaggen #IStandWithAhmed. Mange reagerer på at gutten ble arrestert. Blant dem er Facebook-gründer Mark Zuckerberg, som i et innlegg inviterer 14-åringen til Facebooks kontorer.

– Å ha mulighet og ambisjoner til å lage noe burde føre til applaus og ikke arrestasjon. Fremtiden tilhører mennesker som Ahmed, skriver Zuckerberg.

Nyheten nådde til slutt også president Barack Obama, som inviterte Ahmed til Det hvite hus.

Laster Twitter-innhold

Tar bilde med klokke

14-åringen ble også invitert til å besøke Google og prøvekjøre NASAs Mars-kjøretøy Opportunity. I tillegg har blant annet Hillary Clinton også vist sin støtte til 14-åringen.

Laster Twitter-innhold

Ifølge Yahoo News har også flere valgt å ta bilde av seg selv sammen med en klokke, for å vise støtte.

Laster Twitter-innhold

Vil bytte skole

Politiet sier at klokken var inne i en boks, og at den kunne mistenkes for å være en bombe. De avviser at pågripelsen har med religion å gjøre. Gutten er muslim og har bakgrunn fra Sudan.

Nå vil den unge klokkemakeren bytte skole.

– Jeg vil gjerne inn på M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) og TAMS (Texas Academy of Mathematics and Science), sier Mohamed.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt