NRK Meny
Normal

Aftenposten: Tre DNB-stråmenn satt i 4000 styrer hver

Tre personer fra Panama som har fungert som stråmenn for DNBs kunder på Seychellene, hadde 4000 styreverv hver, viser dokumenter Aftenposten har fått tilgang til.

Panama by

AVSLØRINGER: En panamansk trio har fungert som styremedlemmer i over 12.000 postkasseselskaper, viser dokumenter fra Panama papers.

Foto: CARLOS JASSO / Reuters

Opplysningene kommer fram i lekkede dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, de såkalte Panama Papers.

Ifølge Aftenposten skal de tre ha fungert som styremedlemmer for rike norske DNB-kunders selskaper på Seychellene, og i selskapet til Islands nylig avgåtte statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson.

Men de tre styreveteranene har trolig hektiske dager, for ifølge Panamas selskapsregister står de oppført som styremedlemmer i 4000 selskaper hver.

Ifølge avisens regnestykke betyr det at de må møte i 11 styremøter daglig dersom hvert selskap avholdt kun ett styremøte i året.

Slik er det naturlig nok ikke. Selv om de formelt sitter i styret, har de gjennom forhåndsutfylte skjemaer gitt fra seg makten til selskapenes reelle eiere.

DNB ønsker ikke å kommentere stråmennenes rolle overfor Aftenposten. Advokatfirmaet Mossack Fonseca skriver i et tilsvar til journalistnettverket bak «Panama Papers» at dette «er lovlige tjenester som lar et profesjonelt firma opptre på vegne av et selskap som eies av en tredjepart.»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt