Afrikansk migrant hylles etter å ha reddet barn hengende fra balkong i Paris

Den 22 år gamle migranten Mamoudou Gassama hylles som en helt etter at han reddet en fire år gammel gutt i ren «Spiderman»-stil. Nå hedrer den franske presidenten ham med fransk statsborgerskap som takk for innsatsen.

Foto: Habib Bibou https://www.facebook.com/BiboLOfficiel/videos/10214337551744958/

SE VIDEO: Mamoudou Gassama nølte ikke da han klatret opp til fjerde etasje i Paris-blokken for å redde den lille gutten som hang utenfor balkongen. Nå hylles han over hele Frankrike. Foto: Habib Bibou

Mamoudou Gassama var på vei for å se mesterligafinalen lørdag kveld da han oppdaget en folkemengde som hadde samlet seg nedenfor en blokk i Paris. Over dem så Gassama en liten gutt hengende fra en balkong i blokkens fjerde etasje.

Han handlet resolutt:

På sekunder dro han seg opp med hendene og klatret oppover fra etasje til etasje, helt til han var oppe hos 4-åringen. Han fikk dratt gutten over rekkverket og i trygghet på innsiden av balkongen, skriver France24.

  • Se redningsaksjonen som hylles over hele Frankrike:
Laster Twitter-innhold

– Jeg gjorde det fordi det var et barn. Jeg bare klatret og hadde ikke tid til å tenke på egen risiko, sier Mamoudou Gassama til Le Parisien.

Både gutten og Gassama kom fra hendelsen nord i den franske hovedstaden, kun med noen få skrammer, ifølge avisen.

Personlig møte med presidenten – blir fransk borger

Redningsaksjonen omtales nå av medier verden over, og Gassama hylles som en helt.

Blant de mange som ville takke 22-åringen for innsatsen, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han inviterte Gassama umiddelbart til presidentpalasset.

I morges satt den afrikanske migranten og den franske presidenten ansikt til ansikt i et personlig møte i Élyséepalasset.

Som takk for innsatsen kunne Macron meddele at 22-åringen skal gjøres til fransk statsborger, melder BBC og Le Parisien.

Mamoudou Gassama og president Emmanuel Macron snakker sammen i presidentpalasset

FRANSK BORGER: Frankrikes president Emmanuel Macron inviterte Mamoudou Gassama til presidentpalasset mandag. Der ble det klart at Macron hyller Gassama ved å tildele ham fransk statsborgerskap.

Foto: Thibault Camus / AP

Hylles av Paris-ordfører: Kom fra Mali for få måneder siden

Også Paris-ordfører Anne Hidalgo har takket Gassama for innsatsen.

– Gratulerer til Mamoudou Gassama for hans heltemodige innsats som reddet det lille barnets liv, skriver Hidalgo på Twitter og legger til at hun har ringt Gassama personlig for å takke ham.

Laster Twitter-innhold

Hun skriver videre at Gassama, som franske medier omtaler som en migrant, fortalte henne at han kom Frankrike fra Mali fra noen måneder siden, i håp om å skape seg et bedre liv.

– Jeg svarte ham at hans heroiske handling er et eksempel til etterfølgelse for alle, og at Paris naturligvis vil støtte ham på hans vei mot å etablere seg i Frankrike.

Ifølge Le Parisien skal den fire år gamle gutten ha vært alene hjemme da han kom seg ut på balkongen, og offentlige instanser er nå koblet inn.

  • Mange av tilskuerne sørget for å filme redningsaksjonen – se videoen under:

SISTE NYTT

Siste nytt

Fargen lilla sender et budskap under Bidens innsettelse

– Vi har lært at demokratiet er verdifullt og sårbart. Nå har demokratiet seiret, sa Biden i sin tale etter edsavleggelsen. Mange av dem som var til stede hadde valgt å kle seg i lilla, som signaliserer forsoning mellom demokrater og republikanere.