AFP: – 11 drept av selvmordsbomer i pakistansk rett

To selvmordsbombere skal ha sprengt seg selv i en rettsbygning i Islamabad. Minst 11 personer skal være drept, en av dem en dommer, melder nyhetsbyrået AFP.

Politibetjenter samler bevis etter selvmordsbomere sprengte seg selv i Islamabad

MANGE DREPTE: Ifølge AFP ble 11 personer drept i et selvmordsangrep mot en rettsbygning i Pakistans hovedstad Islamabad mandag morgen norsk tid. Bildet viser to politibetjenter som samler bevis etter at det smalt.

Foto: FAISAL MAHMOOD / Reuters

I tillegg til de 11 drepte skal minst 24 personer være skadd i selvmordsangrepet. I forkant av eksplosjonen skal det ha vært en skuddveksling. Den skal ha startet da en tiltalt var på vei inn i rettsbygningen.

Angrepet skjedde mandag morgen norsk tid.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Terrorhandling

En angivelig venn av den tiltalte skal ha forsøkt å hjelpe ham da han ble ført inn i retten. Forsøket resulterte i en skuddveksling og til slutt at to selvmordsbombere sprengte seg selv, melder nyhetsbyrået AFP.

– Den ene selvmordsbomberen skal ha spreng seg selv utenfor rettsbygningen, mens den andre skal ha sprengt seg selv inne i bygget, sier politileder Sikander Hayat, ifølge nyhetsbyrået AP og fortsetter:

– Dette var en terrorhandling!

Politibetjenten Nabi Awan uttaler ifølge AP at det skal ha vært avfyrt skuddsalver av et ukjent antall personer. De som startet skytingen skal også ha kastet håndgranater utenfor rettsbygningen.

Aisha Eisani, lege og talskvinne ved hovedsykehuset i Islamabad bekrefter ifølge AP opplysningene om antall drepte og skadde.

Vitne: – Skyting overalt

Et vitne beskriver dramaet til Reuters.

– Etter eksplosjonen hørte jeg mye skyting. De som avfyrte skuddene skjøt mot alle de så, sier Faisal Ali til nyhetsbyrået.

AP melder også om at livredde dommere og advokater stormet ut av bygningen like etter eksplosjonene.

Så langt har ingen tatt på seg ansvaret for angrepene, men Taliban har den siste tiden stått bak flere selvmordsangrep flere steder i Pakistan.

Våpenhvile

Denne helgen erklærte Taliban en måneds våpenhvile i hensikt å fokusere på de avbrutte fredsforhandlingene med Pakistans regjering.

Selv om det har vært mange selvmordsangrep i Islamabad, og i Pakistan generelt, er det sjelden at slike angrep forekommer ved rettsbygninger og andre offentlige bygg.

Området rundt rettsbygningen ble umiddelbart stengt av. Alle inn- og utganger i bygningen ble også sperret av. Inne i kontorlokalene skal kroppsdeler ligge spredt i blodpøler, ifølge Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt