NRK Meny
Normal

AFP: 18-åring uskyldig terroranklaget

Den franske attenåringen Hamyd Mourad er i sjokk etter å ha blitt knyttet til terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Han var en antatt medhjelper og ble etterlyst som «en tredje mistenkt», men politiet tok feil.

Hamyd Mourad meldte seg for politiet etter ta han så navnet sitt på sosiale medier samme dag som terrorangrepet skjedde.

Årsaken til at Mourad ble trukket inn i etterforskningen kan være at han har samme etternavn som kona til den ene av terroristene, Cherif Kouachi. Sammen med storebroren Said sto Cherif bak drapene på 12 mennesker i ukeavisa Charlie Hebdo sist onsdag.

Mourad ble etterlyst som den mulige sjåføren i fluktbilen, og etterlyst av politiet. Flere medier navnga ham, blant dem NRK.

Det viser seg at selv om Mourad er svoger til Cherif, hadde han ingenting med angrepet å gjøre, melder nyhetsbyrået AFP.

Etter avhør ble han løslatt fredag kveld, svært lettet, og rystet av opplevelsen.

– Jeg var lamslått, og fullstendig overveldet av begivenhetene, men politiet opptrådte veldig korrekt, sier han.

Han beskriver selv som en normal attenåring, som bor sammen med sine foreldre i byen Charleville-Mezieres utenfor Paris. Han var på skolen da angrepet skjedde, noe tallrike vitner kunne bevitne.

Navnet hans gikk verden rundt, men han håper at det ikke vil ødelegge fremtiden hans.

– Jeg håpe å kunne forsvinne inn i anonymiteten igjen, sier han.

– Jeg hadde ingenting med det å gjøre. Cherif er bare min svoger, og mitt kjennskap til ham er preget av avstand, sier 18-åringen.

Også Hamyds søster som var gift med terroristen ble hentet inn til avhør av politiet. Men også hun ble løslatt uten anklager.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt