NRK Meny
Normal

Afghanske ministre blir avsatt

Nasjonalforsamlingen i Afghanistan har vedtatt å avsette landets forsvarsminister og innenriksminister.

AFGHANISTAN/ Afghanistan's President Karzai speaks at a gathering in Kabul

Afghanistans president Hamid Karzai må finne ny forsvarsminister og innenriksminister, krever nasjonalforsamlingen i landet.

Foto: Omar Sobhani / Reuters/NTB Scanpix

Lørdag vedtok parlamentarikerne i Afghanistan at landets forsvarsminister Abdul Rahim Wardak og innenriksminister Bismillah Mohammadi blir avsatt, melder nyhetsbyrået AFP.

Mistilliten kommer som et resultat av flere angrep på afghansk territorium den siste tiden, som regjeringen har beskyldt Pakistan for å stå bak.

Både Wardak og Mohammadi lovet å forsterke grenseområdet i landet som har vært hardt rammet av Talibans opprørsangrep, men likevel hadde de ikke tillit blant parlamentarikerne.

– Ber Karzai utnevne nye ministre

Det har vært lignende avstemninger tidligere også, men da har president Hamid Karzai har valgt å beholde ministrene, skriver Reuters.

– Ingen av ministerne fikk tillit i avstemningen, og vi ber president Karzai utnevne nye ministre, sier Abdul Rahoof Ibrahimi, nasjonalforsamlingens talsmann.

Vestligstøttet minister

Det innebærer at Karzai må sparke forsvarsminister Abdul Rahim Wardak, som har sterk støtte blant Afghanistan vestlige styresmakter. Også Bismillah Mohammadi må takke for seg etter to år som innenriksminister.

Det er ventet at begge fortsetter i oppgaven inntil Karzai introduserer deres erstattere.

Ifølge FN var det et rekordhøyt antall sivile ofre i konflikten i Afghanistan i fjor. Taliban, som kjemper et opprør mot president Hamid Karzais vestligstøttede regjering, beskyldes for å stå bak brorparten av disse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt