Selvmordsbomber slo til mot Røde Kors i Afghanistan

En vakt og minst to angripere skal ha blitt drept og syv mennesker evakuert etter et angrep på et Røde Kors-bygg i Jalalabad i Afghanistan. Blant annet skal en selvmordsbomber ha slått til mot organisasjonen.

Eit pensjonat som blir brukt av den Internasjonale Røde Kors-komiteen i Jalalabad i Afghanistan har blitt utsatt for eit angrep. Det skal ha skjedd ein eksplosjon og ifølgje kjelder er det framleis skotveksling på staden.

Eksplosjon ved Røde Kors-bygg i Afghanistan

Ifølge Reuters sto deler av bygningen i brann, og det skal ha vært kraftig skuddveksling etter eksplosjonen.

Nyhetsbyråer skriver at en selvmordsbomber detonerte en bombe ved porten til Det Internasjonale Røde Kors-lokalet i Jalalabad i Afghanistan. To væpnede menn skal deretter ha tatt seg inn i bygningen, og det kom til skuddveksling med sikkerhetsstyrker på stedet.

To eller tre angripere skal ha blitt drept etter den timeslange skuddvekslingen som etterfulgte selvmordsangrepet, melder AP.

En vakt som sto utenfor bygget skal også ha omkommet, melder Al Jazeera. Nyhetskanalen, samt AFP og AP, melder også at syv utenlandske arbeidere er evakuert fra bygget, og er trygge. En av disse skal ha fått lettere skader.

–Ingen norske utsendinger involvert

Reuters siterer også en talsmann for Røde Kors, som uttaler til nyhetsbyrået at bygningen i Afghanistan faktisk er under angrep.

Røde Kors Norge bekrefter på Twitter at en hendelse har funnet sted ved kontoret til ICRC i Jalalabad.

Norges Røde Kors har ingen utsendinger i Jalalabad. To norske delegater befinner seg andre steder i landet, opplyser medierådgiver Marianne Wellen til NTB.

Hun kan likevel ikke utelukke at det finnes nordmenn som jobber for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) i byen.

Øistein Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Røde Kors, melder på Twitter at ingen av de norske utsendte er involvert.

Kraftig smell

Et stort smell ble hørt klokken 17.30 lokal tid, rundt klokken 15.00 norsk tid. Svart røyk steg fra bygningen etter smellet, og vitner Reuters har snakket med sier de hørte kraftig skuddveksling fra området rundt bygningen.

– Afghanske sikkerhetsstyrker kjemper mot angriperne inne i Røde Kors-bygget, sa Ahmad Zia Abdulzai, talsmann for provinsmyndighetene, til Reuters like etter angrepet.

– De første opplysningene går ut på at det er to væpnede menn som har inntatt posisjoner inne i kontoret til Røde Kors og at skytingen fortsetter. Det har også vært en eksplosjon, sa Abdulzai.

Taliban varslet storoffensiv

Ifølge BBC har Taliban i april varslet en våroffensiv mot militærbaser og diplomatiske områder i Afghanistan.

Minst 16 soldater fra sikkerhetsstyrkene ble drept under angrep fra Taliban rundt omkring i Afghanistan mandag og tirsdag. Også norske spesialstyrker har måttet trå til i kamper mot Taliban de siste dagene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt