Alle de drepte er identifisert

Alle de utenlandske statsborgerne som ble skutt og drept i Afghanistan, er nå identifisert.

Øverst f.v.: Lapp, Little, Terry, Grams, Beckett. Nederst f.v.: Cardarelli, Woo, Beyer, Ali, Jawad

Øverst f.v.: Glen D. Lapp, Tom Little, Dan Terry, Thomas Grams, Charyl Beckett. Nederst f.v.: Brian Cardarelli, Karen Woo, Daniela Beyer, Mehram Ali, Jawad Abdel Batan.

Foto: Ap

Under en pressekonferanse i Kabul mandag ble alle de ti som ble skutt og drept i Badakshahn-provinsen nordøst i Afghanistan identifisert.

Åtte av de drepte var utenlandske helsearbeidere fra organisasjonen International Assistance Mission (IAM). Blant dem var seks amerikanere, Tom Little, Glen D. Lapp, Cheryl Beckett, Dan Terry, Thomas Grams og Brian Cardarelli. I tillegg var britiske Karen Woo, tyske Daniela Beyer. De to afghanerne Mahram Ali og Jawed Abdul Batan ble også drept.

To afghanere overlevde angrepet.

Seks amerikanere, to afghanere, et brite og en tysker fra den kristne organisasjonen International Assistance Mission (IAM) ble torsdag skutt og drept i Badakhshan-provinsen, nordøst i Afghanistan. To afghanere overlevde.

Glen D. Lapp (40) fra Lancaster i Pennsylvania var utdannet sykepleier, men i løpet av de to årene han arbeidet i Afghanistan jobbet han for IAM og som sjef som for et program mot øyelidelser.

32 år gamle Cheryl Beckett fra Knoxville, Tennessee hadde jobbet seks år i Afghanistan med fokus på helsespørsmål knyttet til mødre og barn, skriver CNN.

– Hun elsket og respekterte afghanerne. Hun forsaket stor frihet for å følge afghansk lov og skikk, heter det i en uttalelse fra Becketts familie.

Mange års erfaring

Afghanske soldater holder vakt utenfor militærsykehuset i Kabul

Afghanske soldater holdt mandag vakt utenfor militærsykehuset i Kabul.

Foto: SHAH MARAI / Afp

Dan Terry (64) hadde drevet hjelpearbeid i Afghanistan siden 1971. Han var nettopp kommet tilbake etter en kneoperasjon og hadde sett fram til arbeidet med å kunne tilby øyehelsetjenester og medisinske tjenester til Nuristan-provinsen, skriver New York Times.

Thomas Grams (51) fra Colorado sluttet for ti år siden i sin private tannlegepraksis for å jobbe for Global Dental Relief. Han startet som frivillig i organisasjonen, som tilbyr tannhelsetjenester til fattige barn.

Optikeren Tom Little (61) fra Delmar i delstaten New York hadde 34 års erfaring fra Afghanistan og var leder for gruppen. Han nylig gått inn i et program for å forhindre blindhet som kan kureres.

Brian Cardarelli (25) fra Harrisonburg, Virginia var med som videofotograf.

Ifølge den tyske avisen Bild er den drepte tyske kvinnen identifisert som Daniela Beyer (35) fra Chemnitz i Sachsen. Hun var med i følget som tolk.

Var klar over risikoen

Britiske Karen Woo (36) sluttet i jobben som kirurg ved et privat helsefirma i London. Hun reiste til Afghanistan med medisiner og medisinsk utstyr etter at hun hadde organisert en innsamling.

Woos venn, Firuz Rahimi, sier til CNN at hun var fullt klar over risikoen ved å reise til Afghanistan.

Woo skulle gifte seg om to uker med forloveden Mark Smith.

Broren den drepte afghaneren Jawed Abdul Batan (27) med kisten

Broren til den drepte afghaneren Jawed Abdul Batan (27) med brorens kiste.

Foto: SHAH MARAI / Afp

De to afghanerne som ble drept er identifisert som Jawed Abdul Batan (24) og Mahram Ali (50), melder Washington Post og nyhetsbyrået AFPA.

Skutt mot fra langt hold

Ifølge AFP har Taliban og den militante gruppen Hizb-e-Islami sagt at de står bak angrepet. Hjelpearbeiderne skal ha blitt skutt fordi de var kristne misjonærer.

Sjef for de afghanske myndighetenes etterforskningskomité, Mirza Mohammad Yarmand, sier at de har sendt en gruppe for å finne ut nøyaktig hvem som sto bak drapene.

– Ifølge de overlevende ble de skutt på fra langt hold før de kom nærmere, sier han.

Sjåføren skal ha blitt spart fordi han siterte vers fra Koranen overfor angriperne.

Video Tamar Levi

SE VIDEO: Venninnen Tamar Levi om Karen Woo (36), som ble drept i Afghanistan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt