Advokat: – Mladic har kreft

Krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic har lymfekreft, sier en av Mladics advokater til den serbiske avisa Blic. Den serbiske påtalemyndigheten avviser påstanden.

Ratko Mladic

En av Ratko Mladics advokater hevder at han har kreft.

Foto: Ap

Mladic fikk i 2009 i all hemmelighet behandling for Hodgkins sykdom ved en klinikk i Beograd, hevder Milos Saljic, en av Mladics advokater. Mladic ble operert og fikk cellegiftbehandling, ifølge advokaten.

– Tre slag og fire hjerteinfarkt

Advokaten sier til nyhetsbyrået AFP at han har dokumentene som viser at påstandene er sanne.

Ifølge Saljic skal Mladic ha hatt tre slag og fire hjerteinfarkt, og han skal ha blitt behandlet for kreft i fire måneder ved en klinikk i Beograd. En serbisk avis trykker et dokument fra klinikken, der Mladics navn, fødselsår og andre personlige opplysninger står oppført.

Pressetalsmann Bruino Vekaric i den serbiske påtalemyndigheten for krigsforbrytersaker hevder på sin side at opplysningene er falske.

Mladic ble tidligere denne uka utlevert til FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY). Han var lenge Europas mest ettersøkte mann før han forrige uke ble arrestert og senere utlevert til Haag i Nederland.

Krigsforbrytelser, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten

Fredag denne uken skal etter planen Mladic møte i retten, tiltalt for elleve punkter av krigsforbrytelser, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

Når Maldic står for retten vil han bli spurt om å identifisere seg, og han vil blant annet bli spurt om helsetilstanden. Deretter kan han velge om han vil at retten skal lese opp den 62 sider lange tiltalen for hendelser som ble begått mellom 1992 og 1995.

Mladic vil bli bedt om å si seg skyldig eller ikke skyldig i henhold til tiltalen, men kan velge å utsette avgjørelsen i 30 dager. Dersom han ikke svarer innen 30 dager vil retten automatisk sette svaret til ikke skyldig.

Om Mladic sier seg skyldig vil det ikke bli en rettssak, men settes en dato for fengslingshøring. Han risikerer livstid i fengsel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt