Advokat vil stanse Kongo-avtale

Enken Bibichi Olendjekes advokat hevder avtalen med Joshua French og Tjostolv Moland er en svindel, og sier han vil jobbe for å stanse den.

Enken til den drepte sjaføren, Olendjeke Bibiche

Enken til den drepte sjaføren, Olendjeke Bibiche, har gått med på en erstatningsavtale med Tjostolv Moland og Joshua French.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

En avtale mellom Joshua French, Tjostolv Moland og de etterlatte etter den drepte sjåføren Abedi Kasongo ble signert lørdag. Avtalen åpner for at de to dødsdømte nordmennene kan soningsoverføres til Norge.

Les: – Enige om avtale med de etterlatte i Kongo-saken
Les: - Tjostolv og Joshua er godt fornøyd med avtalen

– Kjente ikke til avtalen

Kasongos enke, som opprinnelig krevde 27 millioner kroner i erstatning, skal ha nøyd seg med rundt 600.000 kroner.

Les: Kronerulling for Moland og French

Enkens advokat, Francois Alauwa, sier han fikk høre om avtalen fra enken mandag morgen, skriver aftenposten.no. Han vil nå jobbe for å stanse hele avtalen.

– Rettsvesenet har fattet en avgjørelse, og du kan ikke forhandle rundt den avgjørelsen. Spør en hver dommer i verden om det, sier Alauwa til aftenposten.no.

– Følte seg presset

Misjonæren Rune Edvardsen har vært mellommann i forhandlingene mellom de etterlatte etter Kasongo og Moland og French.

Alauwa mener enken følte seg presset til å akseptere avtalen på feil grunnlag, og hevder Rune Edvardsen blander religion og rettferdighet.

– Dette anerkjenner hverken vårt lands uavhengighet eller selve rettsvesenets uavhengighet, sier Alauwa.

Både enken og Alauwa bekrefter at forhandlingene foregikk privat mellom Edvardsen og familien, uten at kongolesiske myndigheter var tilstede.

SISTE NYTT

Siste nytt