Advarer om at verdens skjebne står på spill

President Barack Obama appellerer til svarte velgere i North-Carolina.

US-PRESIDENT-OBAMA-CAMPAIGNS-FOR-HILLARY-CLINTON-IN-NORTH-CAROLI

Ikke på over hundre år har en sittende president drevet så aktiv valgkamp for sin foretrukne etterfølger. Barack Obama holdt valgmøte for Hillary Clinton i North-Carolina onsdag.

Foto: SARA D. DAVIS / Afp

Kampen om vippestatene er i full gang og president Barack Obama har for alvor kastet seg inn i den. Selv kom han til makten ikke minst på grunn av en massiv mobilisering av svarte velgere. Nå skal de samme velgerne lokkes til stemmeurnene igjen.

– Republikkens skjebne ligger i deres hender, sa Obama til jubel fra publikum under et valgmøte i Chapel Hill i North-Carolina onsdag.

US-PRESIDENT-OBAMA-CAMPAIGNS-FOR-HILLARY-CLINTON-IN-NORTH-CAROLI

President Barack Obama peker på publikum under et valgmøte for Hillary Clinton ved The University of Chapel Hill i Nord-Carolina onsdag.

Foto: SARA D. DAVIS / Afp

Obama listet opp en lang liste over hva han mener kan forsvinne ut av vinduet dersom ikke Demokratene vinner valget.

– 20 millioner flere har nå helseforsikring. Vi er uavhengige av utenlandsk olje og har doblet produksjonen av fornybar energi. Vi er verdensledende i å bekjempe klimaendringene, vi drepte Osama bin Laden, og alle står nå fritt til å gifte seg med den de elsker, sa Obama, med henvisning til at høyesterett har gjort likekjønnede ekteskap lovlig i hele USA.

Trump ber Obama styre landet i stedet

Obama, som leder det Demokratiske partiet, gikk også til harde angrep mot Donald Trump. Han sa blant annet at Donald Trump er en trussel mot landets borgerrettigheter.

USA-ELECTION/TRUMP

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump viser en sjokkert positur under et valgmøte i Pensacola i Florida onsdag.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Trump på sin side har bedt Obama slutte å drive valgkamp for Clinton, og i stedet konsentrere seg om å styre landet.

– Ingen vil ha flere år med Obama-politikk, sa Trump, som snakket til sine tilhengere Pensacola i Florida onsdag.

Florida blir en veldig viktig stat for Trump dersom han skal klare å vinne valget, akkurat som Nord-Carolina er viktig for Demokratene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt