NRK Meny
Normal

Advarer mot trusefotografer på metroen i New York

Politiet i den amerikanske byen jakter på personer som fotograferer oppunder skjørtet på uvitende kvinner på metroen.

No pants day i New York

SNIKFOTOGRAFERER: På dette bildet fra den internasjonale No pants day har passasjerene selv valgt å vise undertøyet. Men det er et stadig økende problem i New York at kvinner blir fotografert under skjørtet uten at de vet om det.

Foto: JESSICA RINALDI / Reuters

I mars ble fem snikfotografer arrestert i byen, etter en periode med varmt vær, opplyser distriktsadvokaten på Manhattan til nyhetsbyrået Reuters.

Gjerningsmennene bruker smarttelefoner eller små kameraer gjemt i aviser eller kofferter til å fotografere opp under skjørtet på intetanende ofre.

– Dette er ikke forbrytelser uten ofre, men en ødeleggende invasjon av privatlivet, sier distriktsadvokat Cyrus Vance om personene som kalles «upskirters».

Øker i varmt vær

Kvinner kan bli utsatt for fotografene på metroen, stasjoner, i trapper, på benker og i andre folksomme områder.

Ifølge Vance øker hyppigheten av disse sakene i takt med varmere vær. Metro-stasjonene ved turistattraksjoner som Time's square og Union square utpekes som områder hvor «upskirterne» er spesielt aktive.

I et ferskt tilfelle fant politiet flere titalls bilder da de tok en snikfotograf på fersken.

Overgrep

De som blir tatt for «upskirting» kan dømmes etter loven om ulovlig overvåking, og risikerer opp til fire års fengsel og å bli oppført i registeret over overgrepsforbrytere.

Dersom bildene i tillegg publiseres på nettet, kan straffen skjerpes ytterligere, advarer distriktsadvokaten.

Myndighetene har nå igangsatt en kampanje på sosiale medier for å advare kvinner som beveger seg i byen mot den økende trenden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt