NRK Meny
Normal

Advarer mot Facebook i felt

Det amerikanske luftforsvaret advarer nå sine soldater om at bruk av Facebook og andre sosiale nettsamfunn kan avsløre deres posisjon for fienden.

AFGHANISTAN-UNREST-US-MILITARY

Amerikanske soldater i Afghanistan advares mot at de kan bli avslørt av fienden dersom de legger ut sin geografiske posisjon på Facebook.

Foto: Patrick FALBY / Afp

Advarselen, som er lagt ut på et internt nettsted og sendt til befaler, gjelder for nettjenester som lar brukeren offentliggjøre sin posisjon på kartet, og sender informasjonen til sider som Faceboook, Foursquare og Twitter.

Dårligere sikkerhet

Microsoft Phones

På de fleste smarttelefoner kan man installere programmer der man sender sin nøyaktige geografiske posisjon til en nettside.

Foto: Richard Drew / Ap

Luftorsvaret advarer mot at uforsiktig bruk av slike tjenester kan føre til at hemmelige operasjoner blir avslørt og at sikkerheten for personell blir dårligere, skriver BBC.

Den amerikanske hæren vil også vurdere å sende advarsler ut til sine tropper.

Luftforsvarets ledelse er bekymret for at soldater som bruker smarttelefoner der man med helt nøyaktig kan kan avsløre sin posisjon og offentliggjøre den på nettsider, er med på å avsløre hemmeligheter overfor fienden, melder nyhetsbyrået AP.

Kan deaktiveres

På de fleste nettjenestene kan brukeren tilpasse innstillingene for å aktvere eller deaktivere funksjonen der man avslører geografisk posisjon.

USA har for tiden rundt 96.000 soldater i Afghanistan og 50.000 i Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt