NRK Meny
Normal

Advarer briter mot fare i Somalia

Britiske myndigheter ber sine landsmenn om å forlate den selvstyrte regionen Somaliland i Somalia etter konkrete trusler mot vestlige statsborgere.

Somalilands hovedstad Hargeisa

Hargeisa er hovedstad i den selvstyrte regionen Somaliland. Briter i regionen blir advart om trusler mot vestlige borgere.

Foto: Guled Mohamed / Scanpix/Reuters

Myndighetene gir ingen opplysninger om hva slags konkrete trusler det er snakk om, men peker i en melding på den vedvarende bortføringsfaren med påfølgende krav om løsepenger, motivert av terrorisme eller kriminalitet.

Flere advarsler

Sist tirsdag ba Storbritannia, Tyskland og Nederland sin statsborgere om å forlate den libyske byen Benghazi med samme begrunnelse.

Les også: – Vestlige bør komme seg vekk

Den advarselen kommer etter angrepet mot gassanlegget i In Amenas i nabolandet Algerie.

En talsmann for utenriksdepartementet vil ikke opplyse hvor mange briter som oppholder seg eller arbeider i Somaliland, men sier det er ganske få. De fleste er diplomater eller hjelpearbeidere.

– Det er ganske mange mennesker som har dobbelt statsborgerskap, både i Storbritannia og i Storbritannia, sier talsmannen.

Les også: Somalia-milits drepte fransk agent

Somaliland rolig

Mens situasjonen i store deler av Somalia har vært preget av krig og konflikt i over 20 år, har det vært relativt rolig i det tidligere britiske protektoratet Somaliland.

Regionen fikk uavhengighet fra Storbritannia i 1960, og sluttet seg til resten av Somalia noen dager seinere.

Etter en bitter konflikt med Somalia, erklærte Somaliland seg uavhengig i 1991, men har ikke fått internasjonal anerkjennelse som et selvstendig land.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt