Avis: – En drapsmanns onkel representerer Sveits

Ifølge en sveitsisk avis skal onkelen til Martine Vik Magnussens antatte drapsmann bli Sveits' æreskonsul i Jemen. – En skandale, skriver avisen.

Demonstrasjon i Aden, Jemen

I januar i år krevde demonstranter rettferdighet for Martine Vik Magnussen i Aden i Jemen. De ønsker at den antatte drapsmannen, Farouk Abdulhak, skal utleveres. Nå er onkelen til Abdulhak utnevnt til æreskonsul for Sveits i Jemen.

Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Det har tidligere blitt skrevet i norske medier at faren til den antatte drapsmannen til Martine Vik Magnussen skal representere Sveits. Nå skriver den sveitsiske avisen 20 Minuten at det er onkelen til Farouk Abdulhak som er utnevnt.

Avisen skriver videre at Sveits har havnet under ild i norske medier etter at det ble kjent at en slektning av Abdulhak er utnevnt til konsul. Avisen kaller det en skandale.

Uvesentlig om det er far eller onkel

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008. Farouk Abdulhak ble mistenkt for drapet og etterlyst, men han dro til hjemlandet Jemen. Jemen har ikke utleveringsavtale med Storbritannia.

Politiet i Storbritannia har hatt en teori om at Abdulhaks far hjalp den antatte gjerningsmannen med å rømme fra Storbritannia. Faren selv avviser å ha noe med saken å gjøre.

Det er uvesentlig for Martine Vik Magnussens far om det er faren eller onkelen til Abdulhak som er utnevnt.

– Onkelen er en del av familien til min datters drapsmann, sier Odd Petter Magnussen til avisen.

Kritisert også i Jemen

Også i Jemen er familien Abdulhak, som sto den avsatte presidenten Ali Abdullah Saleh nær, utsatt for kritikk.

I januar demonstrerte flere hundre personer med påstander om at familien har tjent milliarder på ulovlig vis.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt