Hopp til innhold

Abdeslam: – Jeg ville ikke sprenge meg

Tv-kanalen BFM har fått tak i referatet fra forhøret fra belgisk politi med Salah Abdeslam. Han sier at han ikke ville sprenge seg og at det var Abdelhamid Abaaoud som var hovedmannen bak Paris-angrepene.

Salah Abdeslam

SKAL HA OMBESTEMT SEG: Abdeslam forteller at han ikke sprengte seg ved Stade de France, selv om det var planen.

Foto: HANDOUT

Abdeslam innrømmer at han har leid biler og booket hoteller i forbindelse med angrepene. Men han sier at broren hans, Brahim, fortalte ham at det var Abaaoud som var den ansvarlige.

– Jeg møtte Abaaoud i Charleoi natten mellom 11. og 12. november. Det er den eneste gangen jeg har sett ham, sier han i forhøret, ifølge BFM-TV.

Dømt for ran i 2010

Dette skal ikke være riktig ettersom de to ble dømt for ran sammen i Belgia i 2010.

Abdeslam forteller også at han ikke sprengte seg ved Stade de France, selv om det var planen.

– Jeg skulle gå inn som tilskuer på Stade de France, men jeg hadde ikke billett. Jeg slapp av de tre passasjerene mine, dro min vei og kjørte rundt på måfå, sier han i forhøret.

Laster Twitter-innhold

– Ikke avhørt om terrorplaner i Brussel

Da belgisk politi avhørte Salah Abdeslam etter pågripelsen, spurte de ham om angrepet i Paris og ikke om mulige terrorplaner i Brussel, ifølge politikilder.

Da den 26 år gamle belgieren ble avhørt i helgen, valgte politiet å starte kronologisk og spørre ham om angrepene i Paris i november, som han er siktet for å ha tatt del i, opplyser politikilder til Politico.

Dette til tross for at politiet tidligere i uken hadde funnet bombeutløsere og våpen sammen med Abdeslams fingeravtrykk i en leilighet i Brussel.

– Han virket sliten etter å ha blitt operert dagen før. Etterforskerne tenkte ikke på muligheten for noe slikt som skjedde tirsdag, sier en av kildene til avisen.

Abdeslams forsvarer Sven Mary bekrefter at Abdeslam kun er avhørt en gang, og sier avhøret varte i omtrent en time. Ifølge Mary nekter Abdeslam for å ha hatt noen kjennskap til planene om et terrorangrep i Brussel.

Politiet hadde Abdeslams adresse

En politimann skrev i desember en rapport om adressen der Salah Abdeslam ble pågrepet forrige uke, men beskjeden ble aldri overlevert politiets antiterrorgruppe, ifølge flere belgiske medier.

Spesialenheten i belgisk politi bekrefter at de etterforsker en sak om opplysninger som ikke ble levert dit de skulle, skriver den belgiske avisen La Libre.

Ifølge flere belgiske medier, blant dem La Derniére Heure, inneholder den aktuelle rapporten adressen 79 rue des Quatre vents i Molenbeek i Brussel – der terrorsiktede Salah Abdeslam ble funnet og pågrepet fredag.

Opplysningene var fortsatt ikke overlevert politiets terrorgruppe da de aksjonerte mot leiligheten fredag for en uke siden, ifølge avisen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt