NRK Meny
Normal

- Drapene knuser håp om fred

- Israel har ødelagt alle muligheter for fred, sa en rasende palestinsk leder Mahmoud Abbas etter at 18 palestinere ble drept i sine hjem i morges. 

Blodig angrep i Beit Hanun
Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Israelske granater slo inn i flere palestinske hjem i Beit Hanun i Gazastripen og drepte 18 mennesker.

Ifølge palestinske leger var fire barn - to jenter og to gutter - og fire kvinner blant de drepte.

Israelske myndigheter har beklaget drapene.

I tillegg er seks andre palestinere drept av israelske styrker i dag tidlig: Fem i et angrep på den okkuperte Vestbredden før soloppgang, en sjette i en flyktningleir på Gazastripen.

Samtaler lagt på is

Den palestinske statsministeren Ismail Haniya fordømmer drapene og har utsatt alle forhandlinger for å få til en samarbeidsregjering med Fatah inntil videre. Samtalene skulle få en slutt på den internasjonale boikotten av den palestinske Hamas-regjeringen.

 

Palestinske kvinner i Beit Hanoun
Foto: SUHAIB SALEM / REUTERS

 Både Fatah- og Hamas-representanter krever hevn og varsler nye selvmordsangrep mot Israel. 

Elleve av de 18 drepte i Gaza tilhørte én og samme familie. 20 mennesker ble i tillegg såret da granatene smalt inn i en husrekke med leiligheter.

Israel beklager

Israels utenriksminister Tzipi Livni sier at landet beklager den tragiske hendelsen. Forsvarsminister Amir Peretz har gitt ordre om en militær etterforskning for å finne ut hva som gikk galt.

- Israelerne gjør alt vi kan for å unngå å treffe uskyldig sivilbefolkning under operasjonene. Beklageligvis skjer tragedier nå og da. Vi beklager, sa Livni.

Samtidig sier militærkilder at Israels militæroperasjoner på Gazastripen vil fortsette, selv om skyting med granater fra stridsvognene skal stanse inntil etterforskningen er fullført.

Minst 64 palestinere er drept i Gazastripen den siste uka.

 

En hardt skadd palestinsk gutt fraktes til sykehus
Foto: KHALIL HAMRA / AP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt