«Trump kan ikke lese dette, men han er redd»

Plagsom komité bruker kreative virkemidler for å rette søkelyset mot Donald Trumps syn på muslimer.

Plakat satt opp for å erte Trump i Detroit

ARABISK: Det arabiske skiltet langs motorveien har fått en del oppmerksomhet i sosiale medier.

Donald Trump

Republikanernes presidentkandidat Donald John Trump, også kjent som «The Donald».

Foto: SAUL LOEB / Afp

En gruppe kalt The Nuisance Committee, eller «Plagekomiteen», har satt opp et stort reklameskilt langs en motorvei i Dearborn, Michigan, nær Detroit.

Skiltet, som nå får mye oppmerksomhet på Twitter, er stort og svart, med hvite, arabiske bokstaver. Ifølge The Guardian lyder teksten på skiltet som følger:

«Donald Trump kan ikke lese dette, men han er redd for det.»

Ba om innreisestopp

Skiltet er en åpenbar referans til det The Nuisance Committee mener er antimuslimske uttaleser republikanernes presidentkandidat Donald Trump har kommet med i løpet av valgkampen.

På nettsiden trumpisscared.org skriver «komiteen» at Trumps holdninger til islam i beste fall er inkonsekvente, i verste fall ulovlige. Det refereres også til en mye omtalt uttalelse Trump leste opp om seg selv i desember i fjor.

– Donald J. Trump ber om komplett og total stopp på at muslimer får adgang til USA, frem til vårt lands ledere kan finne ut av hva i helvete det er som skjer.

Laster Twitter-innhold

Ekstrem bakgrunnssjekk

Trump har senere moderert seg noe. I mai 2016 presiserte han uttalelsen bare var «en idé», før han i august tok til orde for en «ekstrem bakgrunnssjekk» av muslimer som ber om innreise til USA.

Til tross for det politiske budskapet, kan skiltet i Michigan også kalles et markedsføringsstunt. Ifølge The Guardian er The Nuisance Committee opprettet av Cards Against Humanity, et noe dystert kortspill.

Selv om mange Twitter-brukere ser ut til å mene at det arbabiske skiltet er treffende, er det også enkelte som mener demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton slipper for billig unna.

Flere tvitrere omtaler skiltet som «den perfekte måten å trolle Trump på». «Å trolle» innebærer å komme med usaklige innlegg på internettforum, gjerne for å å lokke andre inn i meningsløse og tidsløsende diskusjoner.

Trump selv har så langt ikke kommentert skiltet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
– Det har blitt omgjort til en ekstrem bakgrunnssjekk, sier Trump om det han tidligere kalte et forbud for muslimer å komme inn i USA. Dette er et av tiltakene han mener vil trygge landet om han blir president.

VIDEO: I oktober i år presiserte Trump at han ikke vil nekte muslimer innreise i USA likevel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt