NRK Meny
Normal

«That One» - en hit på nettet

"Han der," sa John McCain og pekte på Barack Obama i nattens debatt. Nå er «han der» blitt en egen nettside.

Barack Obama og John McCain - «That One»
Foto: Jim Watson, Faksimile: www.thatone08.com / Scanpix/AFP

I debatten fremhevet McCain at han har stemt imot skattelettelser til store oljeselskaper.

- Men hvem stemte for? Han der, sa han og pekte på Obama som om han skulle være skyldig i en forbrytelse.

Egen thatone-side på Facebook

Men hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Nettsiden "That One 08" selger T-skjorter med «That One» og bilder av både Obama og McCain, og det er en egen thatone-side på Facebook .

"That One 08" er det også biografien til "han der" lagt ut, der navnet til Obama er byttet ut.

McCains peking og bruk av "han der" er blitt kritisert av amerikanske, særlig de liberale, kommentatorer. I de leirene er uttalelsen i beste fall kalt forskrudd, og i verste fall nedverdigende - som om en avart av "de folkene".

That One was born in Hawaii on August 4th, 1961. His father, That One Sr., was born and raised in a small village in Kenya.

www.thatone08.com

"That one... that won"

Enkelte Obama-tilhengere har vitset med at de tror McCain bare glemte Obamas navn, og en demokrat har foreslått slagordet: "Han der... som vant."

Midt under debatten sendte Obamas stab ut e-poster til landets reportere, for å gjøre oppmerksom på McCains bruk av "han der." CBS News-reporter Maria Gavrolivoc kunne fortelle fra bakrommet etter debatten, at Obamas folk brukte kommentaren for å illustrere at McCain så "grinete, hissig, ukomfortabel og rar" ut.

Obamas kampanjesjef, David Plouffe, fortalte CBS-reporteren at det var et "underlig" øyeblikk. Han dro frem at under forrige debatt unngikk McCain å se på Obama hele tiden, og at han nå bare kalte han "han der."

Video nsps_upload_2008_10_8_9_21_38_429.jpg

Video: Se høydepunktene fra McCain og Obamas andre TV-debatt.

LES OGSÅ: Kandidatene ble spurt om hva de ikke kan

- Obamas folk går for langt

Major Garrett i Fox kunne fortelle til sine seere etter debatten at "Obamas stab dro hendelsen frem nettopp av denne grunnen: De mener det var et grinete øyeblikk hos McCain, og det er denne knappen de ønsker å trykke hos ham."

Andre forståsegpåere var også skeptiske til Obama-leirens ivrige forsøk på å trekke frem debattepisoden. Både George Stephanopoulos og ankeret Terry Moran på ABCs program Nightline, sa at de ikke la spesielt merke til det.

- Obamas folk går ganske langt. De mener at McCain viser forakt igjen, sa Stephanopoulos til sine seere.

Men han ble ikke bare i stuss over «Obamaenes » forsøk på å spinne det som skjedde:

- Det som overrasker meg enda mer, er: I bakrommet etter debatten lot Republikanerne som om de kommer til å fortsette å si "han der" om Obama. Det tror jeg er en stor tabbe.

Se også klipp fra TV-debattene og valgkampene fra John F. Kennedys kamp mot Richard Nixon til George W. Bush sin kamp mot John Kerry.

NRKs spesialmagasin om USA-valget

T-skjorter med «That One»

Hva med en T-skjorte med motiv av 'han der'?

Foto: Faksimile fra www.thatone08.com
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt