NRK Meny
Normal

«Stella» lammer USAs østkyst

I USA har vinterstormen «Stella» truffet land. Store snømengder og kraftig vind fører til stengte butikker, avlyste flyavganger og full stans i trafikken.

En mann måker bort snø på Times Square

Stella rammer mer enn 20 millioner mennesker, og fører til at millionbyer som New York og Washington D.C nærmest stopper opp.

National Weather Service (NWS) advarer mot det de kaller en «livstruende» storm og oppfordrer innbyggerne i byen Philadelphia til å søke ly, skriver USA Today.

Bedre enn ventet

I New York forventet man minst 60 centimeter snø, men i Central Park har det så langt kommet bare om lag 18 centimeter. New York-ordfører Bill de Blasio advarer likevel mot været, og ber folk holde seg innendørs så godt det lar seg gjøre.

– Stormen gir oss ikke så mye snø som forventet og det er veldig bra for menneskene i New York City, men forholdene er fremdeles veldig farlig, sier han.

Så langt er nesten 8.000 flyavganger kansellert. Flyplassene i New York, Boston, Baltimore, Washington og Philadelphia er hardest rammet, ifølge FlightAware.

Kansellerte fly

Tirsdag morgen hadde SAS kansellert alle flyginger fra Skandinavia til New York, men Norwegian sine avganger er så langt ikke rammet.

– Slik det ser ut nå, slipper vi unna det verste, sier pressevakt Tonje Næss i Norwegian til NRK tirsdag formiddag.

Norwegians avgang fra Oslo lufthavn ser ut til å gå som normalt.

Laster Twitter-innhold

Hamstrer mat

Det varslede uværet har ført til at tomme butikkhyller flere steder langs østkysten. I timene før «Stella» traff var det flere steder lange køer utenfor butikkene, skriver Fortune.

Utenfor Joey's i New York sto hundrevis av kunder i kø mandag kveld.

– Jeg kikket inn i butikken, og det var akkurat som forventet. Jeg har sett bedre utvalg i statlige dagligvarebutikker på Cuba, sier en ansatt til nettavisen.

Mandag kveld lokal tid var de utsolgt for flere varer.

Snøværet har også først til flere stengte skoler, men i hovedstaden prøver enkelte skoler å gjennomføre en noe forkortet skoledag.

NWS har sendt ut et 24-timers snøstormvarsel fra Connecticut til New Jersey, og stormvarselet gjelder fra Maine til Virginia.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt