"De rosa panterne" knyttes til ranet

De rosa panterne står bak noen av verdens mest spektakulære ran. Nå er kartlegges de av svensk politi etter helikopterranet, skriver svenske medier.

Rosa Panterne
Foto: Pontus Lundahl /Reuters

Ransmennene kan ifølge politikilder ha kommet fra det tidligere Jugoslavia og tilhøre en bande som kalles «Rosa panterne», skriver Expressen .

Etterlyst av Interpol

Denne gjengen er internasjonalt etterlyst av Interpol . De har tidligere slått til i Monaco, Dubai og Tokyo. Ifølge svenske medier skal gruppen bestå av eksjugoslaviske elitesoldater.

Ligaen blir kalt "Rosa panterne" - internasjonalt kalt "Pink Panthers" - etter mestertyven i "Rosa Panteren"-filmene.

De gjennomfører ranene med finesse, skriver Expressen , og det kan virke som om de er opptatt av en spektakulær flukt. I følge kilder svenske medier har snakket med, er det likhetstrekk mellom helikopter-ranet, og «Rosa Panter»-ranene.

Kledde seg som kvinner

I Monaco-ranet forsvant «Rosa Panterne» ved hjelp av en hurtiggående båt - mens politiet satt fast i bilkø.

I desember 2008 slo de til mot juvelbutikken Harry Winston på Avenue Montaigne i Paris. Utkledd som kvinner i lyse kjoler, skjerf og solbriller, tok tre av ligaens medlemmer seg inn i butikken.

Der dro de fram en handgranat og en 357 Magnum, og forsvant med fire sekker smaragder, rubiner og diamanter store som fugleegg. De skal ha fått med seg verdier på drøyt 800 millioner svenske kroner.

Har en egen spesialenhet

Ligaen står bak så mange ran, at Interpol har en egen spesialenhet som jobber bare mot de «Rosa Panterne». Flere av ranerne er pågrepet gjennom årenes løp, men mange er fortsatt på frifot.

Etterforskningen av ranet leder mot flere personer fra tidligere Jugoslavia.

- Vi utelukker ingenting og jobber bredt i denne saken, sier Kjell Lindgren ved det svenske politiet, til Expressen.

Svenske medier spekulerer stadig i hvem som kan stå bak ranet. Ifølge svenske medier kan også en balkansk mafiaboss ha stått bak kuppet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt