– Minst 41 barn drept i skolebombing i Syria

To bomber krevde livet til minst 41 skolebarn i Homs i Syria onsdag. Mange barn er fortsatt savnet, og det er fryktest at dødstallet kan stige.

Skole bombet i Homs

Dette bildet, som ble offentliggjort av det syriske, statlige nyhetsbyrået SANA viser de materielle skadene på skolen etter det doble bombeangrepet som tok livet av barna.

Foto: - / Afp/SANA

Ifølge menneskerettighetsgruppa Syrian Observatory for Human Rights, mistet i alt 48 personer livet i angrepet på skolen Akrameh al-Makhzumi i Homs. 74 personer skal ha blitt skadet.

Det doble bombeangrepet ble utført av én selvmordsbomber.

– Mannen plasserte en bombe på ett sted av skolen før han sprengte seg selv et annet sted på området, sier Abdel Rahman i menneskerettighetsgruppa til AFP.

Ingen grupper har så langt stått frem og sagt at de står bak drapene.

Kontrolleres av Assads regime

Et skadd syrisk barn i Akrameh

Et av barna som ble skadet i eksplosjonene får hjelp av Røde Halvmåne.

Foto: - / Afp/SANA

Ifølge lokale myndigheter var de drepte barna mellom seks og ni år.

Dødstallet skal være blant de høyeste for barn drept i selvmordsangrep i Syria siden den blodige borgerkrigen brøt ut for tre år siden.

En kjemisk angrep på opprørskontrollerte områder utenfor Damaskus i august i fjor drepte flere titalls barn. I 2012 ble 49 barn drept i det som omtales som Houla-massakren i Homs-provinsen.

Bilbombene gikk av i nabolaget Akrameh. I området bor mange alawitter, som tilhører den samme religiøse gruppen som president Bashar al-Assad.

Homs kontrolleres i dag av president Assads regime.

Det er ikke første gang området Akrameh er utsatt for angrep. Blant annet 19. juni i år førte en bilbombe til at minst seks personer ble drept.

Skole i Homs bombet

Syriske sikkerhetsstyrker undersøker åstedet.

Foto: - / Afp/SANA

SISTE NYTT

Siste nytt