Kinesisk baby gjenforent med familien

Den nyfødte kinesiske babyen som ble funnet i et kloakkrør tidligere denne uken, ble i dag utskrevet fra sykehuset i Beijing. Gutten er nå gjenforent med sine besteforeldre.

Den nyfødte kinesiske babyen som ble funnet i et kloakkrør tidligere denne uken, ble i dag utskrevet fra sykehuset i Beijing. Gutten er nå gjenforent med sine besteforeldre.

VIDEO: Den lille gutten, som ble reddet ut av et kloakkrør i Kina, er nå hjemme hos besteforeldrene sine.

Den nyfødte gutten som ble funnet levende i et kloakkrør i byen Jinhau i Kina, er skrevet ut fra sykehuset.

Barnet er tatt med hjem til sine besteforeldre på morssiden, opplyser politiet torsdag, melder CNN.

– Politiet kom sammen med et familiemedlem for å hente babyen rundt kl. 09 i dag tidlig, forteller Chen Pandong som jobber på Pujiang People`s Hospital.

Barnet har fått noen kutt i ansiktet og på kroppen og ble lagt i kuvøse på lokalsykehuset. En sykepleier har gitt han navnet «Baby nummer 59», etter tallet på kuvøsen han ble lagt i.

Barnet skal være ved god helse, til tross for en nokså hard start på livet.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Brannmenn i Zhejiang-provinsen i Kina reddet lørdag ut et spedbarn fra et trangt kloakkrør. Barnet skal være i god behold.

FANTASTISK VIDEO: Spedbarn reddet ut av kloakkrør

Hadde ikke råd til abort

Kinesiske myndigheter kommer ikke til å straffeforfølge moren og sier at det var en ulykke at babyen satt fast i kloakken.

Barnemoren, som er 22 år og ugift, skal ha holdt graviditeten hemmelig. Fødselen skal ha kommet uventet da hun skulle på toalettet lørdag. Den nyfødte skal ha falt ned i toalettskålen og satt seg fast i røret, ifølge opplysninger fra politiet.

Kvinnens navn er ikke offentliggjort. Hun har heller ikke oppgitt flere detaljer rundt hendelsen utover at hun sier til AFP at hun ikke hadde råd til abort.

Da bekymrede beboere meldte fra om barneskrik i avløpsrøret, rykket brannvesenet ut. I løpet av kort tid fant de røret hvor skrikene kom fra. Deretter begynte en redningsoperasjon av de sjeldne.

Etter å ha fjernet røret begynte den omstendelige jobben med å få skjært ut det nyfødte barnet. Etter en time var den lille gutten i sikkerhet.

Streng barnepolitikk

Det har vært flere saker i kinesisk media om babyer som blir forlatt etter fødselen. Et samfunnsproblem som kan skyldes landets omstridte ettbarnspolitikk.

Politikken har ført til en rekke tilfeller av tvungne aborter, og par som har ventet barn nummer to, har i mange tilfeller risikert høye bøter.

Kina har siden slutten av 1970-tallet hatt en omstridt ettbarnspolitikk. Den kinesiske familieplanleggingskommisjonen har opplyst at ettbarnspolitikken har forhindret at 400 millioner kinesere er blitt født.

Den kinesiske familieplanleggingsminister ga for få år siden klart uttrykk for at Kina ville beholde ettbarnspolitikken i minst ti år til, men i fjor anbefalte en statlig tenketank at politikken bør kuttes ut med en gang i noen provinser.

SISTE NYTT

Siste nytt