I dagene etter katastrofen var det ikke grenser for hvor mye hjelp byen skulle få med gjenoppbyggingen.
Tvil
Men etterhvert som månedene er gått, har det sneket seg inn en tvil om hvor lurt det er å bo lavere enn havets overflate. Og jazzbyens fremtid - slik den var - er nå høyst usikker.

Biloxi så ut som et krigsområde etter "Katrina"s herjinger. (Foto: Scanpix / AFP)
Byens borgere skal selv få bestemme. Problemet er at flere hundretusen av dem er spredd over 50 stater. Valgene om snaut to måneder er utsatt, fordi det ikke finnes velgere, og knapt nok kandidater.
Og selv om de som bare fikk sine hjem skadet og nå har fått tilbake både strøm og vann, skulle få et ord med i laget, så er det ikke fritt frem: Regelverk og rammevilkår setter begrensninger.
Får avslag på lån
Av de søknader om katastrofelån og krisestøtte som til nå er behandlet, så viser det seg at de som slapp billigst unna får positive svar; mens mange av de som ble hardest rammet får avslag fordi de mangler kredittverdighet og finansieringsplan.
Vanskelighetene til tross: Ordfører Ray Nagin oppfordrer folk til å komme hjem for å bidra og delta.
Milliardbeløp

President George W. Bush i samtale med folk som ble rammet i New Orleans. (Foto: Scanpix / Reuters)
Men så kommer det grunnleggende spørsmålet: Hvor klokt er det å bruke mangesifrede milliardbeløp på å bygge opp igjen boliger som kan bli feid vekk av flomvann ved neste korsvei? Og hva slags diker vil bli bygd, og hvor mye vil de tåle?
Det er ingen tvil om at New Orleans skal eksistere i fremtiden som havneby og underholdningssentrum, at de staslige patrisierhusene i The Garden District og den særpregede arkitekturen i Det franske kvarter fortsatt skal trekke turister til byen. Men hva med fattigkvarterene som ble overflommet?
USAs største avis USA Today skrev nylig på lederplass at områder som Lower 9th Ward - av sikkerhetsmessige årsaker - bør bli en mellomting mellom parkanlegg og myrland for å bidra til at en ny katastrofe kan unngås.

"Katrina" ble fulgt nøye i dagene før den kom innover kysten. (Foto: Scanpix / AP / NOAA)
Noen dager før jul underskrev president George W. Bush en lov som skal hjelpe næringslivet, og spesielt de små enhetene, å komme igang igjen.
Fornuftig?
Men fremdeles står det overordnede spørsmålet ubesvart: Det virker rett og rimlig å bygge opp igjen det som var; men er det sunn fornuft og god økonomi? Og vil innbyggerne komme tilbake, slik at det er behov for all gjenoppbyggingen.
Og så den underliggende bekymringen, og for det meste uuttalte beskyldningen: Ønsker myndighetene å dra fordel av "Katrina" og foreta en sosial sanering, slik at New Orleans kan gjenoppstå som en moderne, strømlinjeformet by - uten det store flertallet av fattige og svarte, men fargerike innbyggere.