Kaos under nominasjonsvalgene i New York

Myndighetene bekrefter at 125.000 personer mangler fra stemmeregistrene. Det meldes om ødelagte stemmeskannere, stemmelokaler som åpnet for sent og dårlig bemanning under avviklingen av nominasjonsvalgene i New York by.

USA-ELECTION/ A voter is seen at a polling station during the New York primary elections in the Manhattan borough of New York

En velger avgir sin stemme under nominasjonsvalget i New York tirsdag. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Byrevisor Scott Stringer i New York har bedt om en gransking av valgstyret etter at de bekreftet at navnene er forsvunnet fra registrene. I et brev til styret skriver Stringer at nominasjonsvalgene har vært «dårlig organisert, kaotiske og ineffektive».

Det er hele delstaten New York som holder nominasjonsvalg både på demokratisk og republikansk side tirsdag. Det er ikke meldt om like store problemer utenfor storbygrensene.

For å stemme i nominasjonsvalgene må man være registrert medlem av enten det republikanske eller det demokratiske partiet, og New York by har om lag 4 millioner stemmeberettigede.

De siste meningsmålingene tyder på at Hillary Clinton vinner tirsdagens nominasjonsvalg på demokratisk side, mens Donald Trump tar seieren hos republikanerne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt