«Hermine» herjer USAs østkyst

Den tropiske stormen «Hermine» beveger seg nå nordover langs USAs østkyst etter at den har etterlatt seg store ødeleggelser i delstatene Florida, Georgia og Sør-Carolina.

En mann sykler hjem med surfebrettet sitt før «Hermine» traff for fullt i Garden City Beach i South

En mann sykler hjem med surfebrettet sitt før «Hermine» traff for fullt i Garden City Beach i Sør-Carolina.

Foto: RANDALL HILL / Reuters

Mann og ødelagt folkevogn

Tom Reams prøver å frigjøre Folkevognen sin etter at «Hermine» har veltet et tre over den ved huset hans i Alligator Point i Florida.

Foto: MARK WALLHEISER / AFP

Det er sendt ut storm- og flomvarsler for den USAs Atlanterhavskyst fra Sør-Carolina og helt nord til Rhode Island.

Dermed er områder som er bebodd av flere titalls millioner mennesker i fare for å bli rammet av stormen.

Kystbyer som Norfolk, Atlantic City og New York ligger alle i banen som «Hermine» forventes å ta de nærmeste timene og dagene.

- «Hermine» truer ikke bare med å stoppe helgeturer til stranden, men har potensial til å skade tettsteder og kan være livstruende for dem som våger seg ut til bølgene eller på havet, sier meteorologen Alex Sosnowski til Accuweather.com.

Stormen kom inn over Florida natt til fredag og førte til at rundt 150.000 mennesker mistet strømmen.

«Hermine» var den første orkanen på ti år som har truffet Florida.

Ødelagt trailerhjem
Foto: PHILIP SEARS / Reuters

Frykter «Hermine» vil øke i styrke

Mann i regnklær

Dave Christian hadde kledd seg for forholdene før han våget seg utendørs i Garden City Beach i Sør-Carolina fredag.

Foto: RANDALL HILL / Reuters

Den har siden blitt nedgradert og beveget seg nordover og rammet delstatene Georgia og Sør-Carolina.

Varslene går ut på at stormen vil fortsette nordover langs kysten av Nord-Carolina før den beveger seg ut over Atlanterhavet igjen.

Der frykter meteorologene at den vil øke i styrke til «Hermine» igjen nærmer seg orkan styrke.

Ødelagt vei i Florida

Beboere i Alligator Point ser på ødeleggelsene som «Hermine» har etterlatt seg.

Foto: MARK WALLHEISER / AFP

Langhelg i USA

Mandag er offentlig fridag i USA og på grunn av langhelgen har mange hatt planer om å reise til kysten for å nyte de siste dagene av sommeren.

Tropical Weather North Carolina

Arrangørene av en surferkonkurranse i Nags Head i Nord-Carolina tok ned bannere etter at konkurransen var blitt avlyst.

Foto: Tom Copeland / Ap

I stedet har flere strender blitt stengt langs Atlanterhavet.

– Vi kommer sannsynligvis til å holde oss innendørs og se filmer eller gå på kino, sier Joan Whalen i Virginia til ABC etter at hun hadde avlyst familiens planer om å dra på stranden i helgen.

Trusselen om kraftig uvær har også ført til at myndighetene i Atlantic City i New Jersey har avlyst konserter som etter planen skulle arrangeres i helgen.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt