«Ekstremt farlig» orkan nærmer seg Bermuda

Orkanen Nicole som har beveget seg mot Bermuda de siste dagene, har blitt oppgradert til kategori 4 og det amerikanske orkansenteret omtaler den som «ekstremt farlig».

Tropisk storm Bermuda

USAs orkansenter i Miami har oppgradert orkanen Nicole fra kategori 2 til 4 etter at vindstyrken har økt til 62 meter per sekund. Orkanen var sent onsdag kveld 290 kilometer fra den sørvestlige delen av Bermuda.

Foto: Mark Tatem / Ap

Orkanen «Nicole» har økt i styrke på vei mot den lille øya Bermuda i Atlanterhavet. Orkanen er oppgradert til kategori 4, det nest høyeste nivået, og har en vindstyrke på 62 meter per sekund, ifølge USAs orkansenter i Miami.

Det er natt i Bermuda nå, og den ble sent onsdag kveld lokalisert 290 kilometer sørvest for øya. Orkanen er ventet å treffe Bermuda i løpet av torsdag. Stormen har vinder opp til 215 kilometer i timen. Allerede onsdag kveld regnet det og blåste kraftig på Bermuda, skriver AP.

Orkanen kommer kort tid etter den voldsomme orkanen «Matthew» som kostet flere hundre mennesker livet i Haiti. Innbyggerne blir rådet til å forberede seg på den tropiske orkanen og holde seg innendørs.

– Vi har en lang natt foran oss. Vi må være forberedt på orkanvinder. Vi må ta hensyn til advarslene, da vil vi være i en sterk posisjon når orkanen kommer, sier statsminister på Bermuda Michael Dunkley.

Den tropiske stormen Nicole
Foto: HO / Afp

Hamstrer

Onsdag stengte myndighetene skoler og regjeringslokaler. Innbyggere har de siste dagene hamstret batterier, fyrstikker, alkohol og ferdiglaget mat, ifølge lokale butikker.

– Hva enn som kommer til å skje, kommer ikke folk til å sulte, sier innbyggeren Byron Trott til nyhetsbyrået AP.

American Airlines og Air Canada er blant flyselskapene som har kansellert sine flyvninger til øya. Det samme har flere cruiseskip-selskaper gjort.

Katastrofevarsel

En kategori 5-orkan kan gi katastrofale ødeleggelser, ifølge Det amerikanske orkansenteret:

  • En stor andel av hus med solid reisverk vil bli ødelagt. Tak og vegger vil kollapse.
  • Fallende trær og kraftmaster vil isolere boligområder
  • Strømbrudd vil vare i ukevis, muligens månedsvis.
  • Mesteparten av områdene vil bli ubeboelige i flere uker eller måneder.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt