NRK Meny
Normal

«Diddy» er rikest – Ronaldo er like viktig som portvin

«Diddy» tjener rått på vodka, og Cristiano Ronaldo er så rik at han er like viktig som portvin.

Sean Combs

STEINRIK: Sean «Diddy» Combs kan le hele veien til banken etter å ha håvet inn over en milliard kroner det siste året.

Foto: Evan Agostini / AP

Dette er noen av overskriftene når magasinet Forbes nå har publisert sin liste over fjorårets best betalte kjendiser.

Artisten Sean «Diddy» Combs, tidligere kjent som Puff Daddy, inntar plassen helt øverst på pallen.

«Diddy» dro inn 130 millioner dollar, ca. 1,1 milliarder kroner, mellom 1. juni 2016 og 1. juni 2017. Forbes skriver at artistens turné Bad Boy Family Reunion Tour, eierskap i Ciroc vodka, og salget av en tredjedel av aksjene i klesmerket Sean John bidro sterkest til inntekten.

Nummer to på lista er Beyoncé. «Queen B» håvet inn rett i underkant av 900 millioner kroner det siste året, ifølge Forbes.

The 59th GRAMMY Awards - Press Room

NEST BEST: Beyoncé har hatt et godt år. Her med to Grammys fra utdelingen i februar.

Foto: Robyn Beck / AFP

På tredjeplass finner vi Harry Potter-forfatter J.K. Rowling som tjente rett i overkant av 800 millioner kroner. Hun fikk tøff konkurranse om pallplassen fra artisten Drake, som hadde så stor suksess med albumene «Views» og «More Life» at han inntar fjerdeplass på listen med rett i underkant av 800 millioner.

Det kan derimot være betimelig å tenne et ørlite lys for Taylor Swift som, på tross av å være fjorårets best betalte kjendis, i år «kun» tjente 44 millioner dollar og falt helt ned på 49. plass.

Ronaldo like viktig som portvin

På plass nummer fem på lista finner vi Cristiano Ronaldo.

Real Madrid-profilen har hatt et eventyr av år, der han har vunnet fotball-EM, blitt kåret til verdens beste fotballspiller, vunnet ligatrofeet i Spania, og nå senest Champions League.

Og det kan se ut som portugiseren har en lønnsslipp som matcher prestasjonene på banen.

Totalt mener Forbes at Ronaldo dro inn i underkant av 800 millioner kroner.

Cristiano Ronaldo med sine fire gullballer

SIN VEKT I GULLBALLER: Cristiano Ronaldo er sist års høyst lønnede idrettsutøver. Her med sine fire gullballer, den årlige prisen som deles ut til verdens beste fotballspiller.

Foto: Gerard Julien / AFP

Faktisk er Ronaldo blitt så rik at økonomer i hjemlandet mener han er like viktig for den portugisiske økonomien som portvin.

– Sammen med portvin er Cristiano Ronaldo det mest velkjente portugisiske produktet i verden, sier Daniel Sa, direktør i det portugisiske instituttet for administrasjon og markedsføring, til nyhetsbyrået AFP.

I tillegg til at ukelønnen fra Real Madrid skal ligge på nesten fire millioner kroner, har Ronaldo store inntekter fra private sponsoravtaler og klesmerket CR7.

Ifølge AFP er CR7-merkevaren verdt over 100 millioner euro. Sa forteller at Ronaldo er blitt en viktig inntektskilde for hele Portugal.

32-åringen har investert mye av formuen i hjemstedet Madeira, der han blant annet har bygget et femstjerners luksushotell. CR7 har også hovedkontor og er registrert på den lille øya.

– Å føre inn titalls millioner euro i en gruppe basert på Madeira, som inntil nylig var helt ukjent, er ikke hverdagskost i et så lite marked som det i Portugal, sier Sa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt