«Bush» støttet «McCain» og «Palin»

Will Ferrell gjorde comeback som president George W. Bush på Saturday Night Live.

Skjermbilde fra NBC

Skjermbilde fra NBC.

Foto: NBC

Saturday Night Live har hengt ut stort sett alle de mest fremtredende politikerne i USA, men det mest populære parodien for tiden er Tina Feys parodi på visepresidentkandidat Sarah Palin.

Tina Fey som Sarah Palin og Amy Poehler som Hillary Clinton

Tina Fey som Sarah Palin og Amy Poehler som Hillary Clinton.

Foto: Dana Edelson / AP

Mye av materialet er tatt fra Palins intervju med CBS-reporter Katie Couric , der visepresidentkandidaten var svært usikker på flere viktige spørsmål om økonomi og utenrikspolitikk.

Parodien har blitt umåtelig populær, og i forrige måned stilte den ekte Sarah Palin opp på programmet for å møte seg selv i Tina Feys skikkelse.

Les: Palin møter «Palin»

Les: Palin: - Jeg liker broren din bedre

Ferrell som Bush

I den nyeste sketsjen fra Saturday Night Live gjør Will Ferrell comeback som president George W. Bush, og får selskap av Tina Fey og Darrell Hammond som henholdsvis Sarah Palin og John McCain.

- Jeg bestemte meg for å holde denne talen på kveldstid, fordi hver gang jeg snakker på dagtid går aksjemarkedet i dass, innleder «Bush.»

Will Ferrell var fast inventar på Saturday Night Live fra 1995 til 2002, og var programmets faste Bush-imitator under valgkampen i 2000.

- Jeg henvender meg til dere i kveld midt i et veldig viktig valg, mellom to veldig kvalifiserte kandidater. Den fine dama, og Tiger Woods-fyren, fortsetter liksom-presidenten.

- McCain=Bush

Underholdningsbransjen i USA er kjent for å ha lite til overs for republikanerne, og Ferrell går langt i å poengtere at McCain står for den samme politikken som Bush.

Les: - Hold kjeft hvis du ikke er demokrat

I sketsjen får han besøk av «McCain» og «Palin,» som han vil gi sin formelle støtte på TV før han forlater Det hvite hus. John McCain har som kjent forsøkt å distansere seg fra Bush, som har en elendig oppslutning.

- Når dere tenker på John McCain, tenk på meg, George W. Bush. Tenk på dette ansiktet når du er i stemmeavlukket. Før du stemmer, se for deg dette ansiktet. En stemme for McCain er en stemme for George W. Bush, sier Ferrell mens han tar en motvillig «McCain» i hånda.

Se hele klippet i NBCs TV-spiller:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bush på film

Oliver Stones film om George W. Bush hadde nylig premiere i London, og her spilles presidenten av Josh Brolin.

Filmen, som har fått tittelen "W.", tar for seg store deler av presidentens liv.

Video nsps_upload_2008_10_24_9_42_3_19.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Premiere på Stones film om Bush

NRKs spesialmagasin om USA-valget

SISTE NYTT

Siste nytt